woensdag 30 januari 2013

Nijmegen Global Athletics terug van weggeweest

12 juni 2013 - 14e Nijmegen Global Athletics
Naast de grootste ladiesrun van Nederland, de Marikenloop, en de beroemde Zevenheuvenloop vindt er dit jaar nog een geweldig hardloopevenement plaats: de Nijmegen Global Athletics (NGA). De 14de editie van dit internationale atletiekspektakel vindt plaats op woensdag 12 juni op Atletiekbaan Brakkenstein. De wedstrijd is gespitst op de middellange afstanden: 800m, 1500m en de 5000m.

De bestuurders van de loopverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken om er samen voor te zorgen dat de NGA een van de belangrijkste nationale atletiekevenementen gaat worden. Er is een stichting genaamd ‘Nijmegen Global Athletics’ opgericht waarin Nijmegen Atletiek, AV Cifla, NSAV ’t Haasje en het Seven Hills Running Team zitting hebben.

Dit jaar wordt een nieuwe dimensie aan de NGA toegevoegd. Mede dankzij de ambitieuze zorgpartners Pluryn, Driestroom en de St. Maartenskliniek zullen er dit jaar ook onderdelen op het programma staan voor gehandicapte sporters. Niemand minder dan sportvrouw van het jaar en gouden medaille winnares Marlou van Rhijn (Blade Babe) zal komen schitteren. Daarnaast staat er een 100 meter en een 200 meter voor mindervalide atleten gepland. De absolute wereldtop van de London Paralympics zal acte de présence geven. Op deze wijze laat Nijmegen zien letterlijk ruim baan te geven aan alle disciplines van de loopsport.

In 2006 won Nijmegen de loopsportprijs ‘De Loper’ van de Atletiekunie. Dat Nijmegen de ambitie heeft om zich verder te ontwikkelen als loopstad wordt geïllustreerd door de ontwikkelingen rond de Nijmegen Global Athletics. Er is een breed draagvlak onder de hardloopverenigingen om gezamenlijk de loopsport verder te brengen. De atletiekbaan in Nijmegen is recentelijk vernieuwd en uitgebreid naar acht banen. In oktober 2012 is er een hypermodern krachthonk langs de atletiekbaan geopend. Binnenkort wordt het clubhuis onder handen genomen. De accommodatie Brakkenstein is dus klaar voor een prachtige atletiekwedstrijd.

In het verleden liepen diverse Nederlandse toppers internationale limieten en records. De lijst van Nederlandse toppers is indrukwekkend; Michel Butter, Miranda Boonstra, Bram Som, Marko Koers, Jesper van der Wielen, Susan Kuijken, Guus Janssen, Dennis Licht, Abdi Nageeye, Yvonne Hak, etc. De reden waarom veel Nederlandse lopers goed presteren heeft o.a. te maken met het atleten managementbureau van Jos Hermes, Global Sports Communication, die snelle Afrikaanse tempomakers voor de Europese atleten regelt. Het evenement is de gelegenheid bij uitstek voor het Nijmeegse publiek om de toppers van hun eigen verenigingen in eigen huis in actie te zien.

Naast een wedstrijd voor toplopers, is er ook een kidsrun voor de sportieve scholen van Nijmegen. De deelnemende kinderen krijgen hierdoor al vroeg de kans om in aanraking te komen met de atletiek sport en kunnen de toplopers van dichtbij zien schitteren.

Klik voor meer informatie op onderstaande links

programma

site organisatie

Geen opmerkingen: