zondag 27 januari 2013

Verslag van de 2e winterbosloop in Beek

Jeroen Reintjes snelste op vijf kilometer in glibberige 2e editie bosloop Beek  - Tien kilometer prooi voor Luuk Siemes uit Ulft

Door Benno Stevering

BEEK -  Jeroen Reintjes uit Didam zette zondagochtend een tijd neer van 17.11 minuten op de vijf kilometer in Beek. Hij zette hiermee de winnaar van vorige week, Bjorn Demkes uit Lievelde op achterstand. Thijs van Aalten van RTA Atletico’73 werd tweede in 18.36, gevolgd door Demkes die 18.59 minuten nodig had. Thijs van Aalten voert de kop aan van het tussenklassement, gevolgd door Demkes. Jeroen Reintjes over zijn zege: ‘’Overal is het glibberig en ijzig. Toch merk ik wel dat mijn crossspikes veel voor mij betekenen. Met deze weersomstandigheden mis je de essentiele afzet om de winst te kunnen pakken. Het waren zware omstandigheden waarin ik alleen de wedstrijd moest maken. Deze bosloop was mijn eerste weer na de Montferlandrun. Blessureleed hinderde me om meer wedstrijden te doen. Ik heb hier in Beek wel eens onder betere omstandigheden een tijd van 16.03 minuten gelopen.’’  

Beste veteraan was dit keer Peter Weimans van Atletico’73 die 19.03 minuten op de klokken bracht, gevolgd door Hans Nas. Weimans staat nu bovenaan in het tussenklassement gevolgd door Marcel Schiphorst uit Beek. Vermeldenswaardig was dat er drie generaties Schiphorst in Beek aan de start kwamen. De oudste was Tonnie Schiphorst die het parcours inmiddels kon dromen. Bij de veteranen vijftig plus won Jos Tanck uit Vragender in 21.24 minuten. Ook in het tussenklassement is hij nu heer en meester voor Ron Rosendaal uit Doetinchem. Bij de zestig plussers was het John van Ampting uit Zeddam die 21.28 minuten een snelle eerste tijd noteerde. De nummer twee, Theo Bleumer uit Kilder liep 25.49 minuten en staat nu bovenaan in het tussenklassement. Snelste dame werd Carla Slutter uit Gendringen die 23.55 minuten realiseerde, gevolgd door Elma Kock uit Silvolde in 24.38 en Linda Tanck uit Vragender in 25.08. Dankzij deze winst is het Carla Slutter die het klassement bij de vrouwen aanvoert, op enige minuten gevolgd door Jeanette Kuppens uit Gaanderen.  

De tien kilometer was in verhouding wat minder sterk bezet. De koplopers wisten niet onder de veertig minuten te duiken. Grote afwezige was de winnaar van de vorige aflevering, Fred Keurntjes uit Zevenaar.  Luuk Siemes uit Ulft boekte flinke progressie door te winnen in 40.07 minuten. Samen met Jorik Huizinga uit Doetinchem liep hij vier ronden aan kop om vervolgens in de laatste ronde afstand te nemen. Huizinga  nam genoegen met 40.36 minuten en werd tweede. Raymond Schuurman uit Dinxperlo werd derde in 42.46 minuten. Boudewijn van Baalen uit Arnhem is de beste in het tussenklassement. Snelste veteraan werd Frans Jansen uit Doetinchem. Hij noteerde 44.33 minuten, gevolgd door Any Corbeek uit Millingen aan de Rijn in 44.50 minuten. Bij de vijftigers was het Henri Polman uit Didam die 44.12 op de klokken bracht. Vijf tellen later passeerde Paul Visser uit Duiven de meet. Visser voert het klassement aan, gevolgd door Ludger Elting uit Haldern. Rapste zestiger werd Gerard Bodde uit ’s-Heerenberg. Hij kwam door in 47.25 minuten op een minuut gevolgd door Theo Ehringfeld uit Isselburg in 48.11. Er was 1 dame die op de tien kilometer meedeed en de vier volle ronden van 2,5 kilometer succesvol wist af te leggen. Het was Esther van der Kroon uit Pannerden die 58.51 minuten klokte.   

De 1 kilometer werd een zege voor Kasper Weijkamp van Atletico’73. De jeugdloper wist een tijd van 3.57 minuten op de klokken te brengen. Elle van Aken van Argo werd eerste meisje in 4.18 minuten. Beste jeugdloper werd Rick Reyers van Atletico’73 die 7.28 minuten klokte op de twee kilometer bij de jongens. Snelste meisje werd Anna Idogei van Argo die haar clubgenote Stephanie Kok  in de eindspurt versloeg en 8.51 minuten noteerde.  In totaal mocht de organiserende Stichting Omloop Beek 191 deelnemers verwelkomen. Volgende week zondag is de afsluitende editie van de winterbosloopcompetitie. Voorzitter Jan Leuverink is tot nu toe gezien de weersomstandigheden bijzonder tevreden met de deelname en de kwaliteit aan de start. Er werden geen parcoursrecords aangescherpt. Dat was niet mogelijk gezien de gladdigheid. De sfeer moet het uiteindelijk doen in de bosloop rondom uitspanning ’t Peeske.

Geen opmerkingen: