woensdag 2 januari 2013

Terugblik op het jaar 2012

Organisatie Serious Request - Frank Roos, Geert Wevers, Bert van Asselt en Wim Brinkman
Als ik terugblik op het jaar 2012 staat de estafetteloop van Aalten naar Enschede voor de actie van Serious Request, die ik samen met Frank Roos, Wim Brinkman en Bert van Asselt organiseerde, met stip bovenaan de lijst wat betreft hoogtepunten van dat jaar. Er zijn van die dagen, dat alles klopt en de puzzelstukjes allemaal op het goede moment op de juiste plek vallen. Zaterdag 22 december 2012 was zo`n dag! 

Toen we ruim een maand eerder, op 20 november voor het eerst de ideeën voor een estafetteloop aan de keukentafel bespraken, besloten we laag in te zetten. Een dikke 25 lopers en een opbrengst van duizend euro… dat was onze bescheiden insteek. Het liep allemaal een beetje anders en dan drukken we ons voorzichtig uit. Nadat G.U.V. zich als hoofdsponsor achter de plannen schaarde en onze vereniging AVA`70 ditzelfde deed, kwam alles in een stroomversnelling. Deelnemers uit Aalten en verre omgeving meldden zich massaal aan. Sponsoren gingen in het ontstane enthousiasme vol mee en bijna dagelijks moesten we onze richtbedrag naar boven bijstellen.

Uiteindelijk namen er aan de G.U.V.-Run op 22 december meer dan 265 lopers en loopsters deel en de estafetteloop kon rekenen op een massale belangstelling. Onderweg bleken de wisselpunten een geweldige trekpleister te zijn, waar deelnemers en belangstellenden telkens voor een flinke portie gezelligheid zorgden. De triomftocht richting de bomvolle Markt in Enschede was indrukwekkend en vormde zeker één van de hoogtepunten van de dag. 

Met gepaste trots konden we bij het Glazen Huisde opbrengst van de G.U.V.-Run overhandigen: een cheque met een bedrag van bijna € 20.000. De deelnemers aan de G.U.V.-Run hebben een geweldige dag gehad en samen hebben we een topprestatie neergezet, waar we met zijn allen best trots op mogen zijn!

De andere prestaties vallen hierbij toch wat naar de achtergrond. Het jaar 2012 begon voor mij met de Snertloop in Dinxperlo en eindigde met de Boekelder Cross in Aalten. In totaal liep ik dit jaar 25 wedstrijden waaronder enkele leuke en nieuwe wedstrijden. Ik denk aan de Salland Trail (25 km) in Nijverdal, de Zorgmarathon op Papendal en de Teutolauf bij onze Oosterburen in Lengerich(D). Ook de Twee Bruggenloop in Winterswijk en de Kramp Run in Varsseveld, wedstrijden die mijn atletiekvereniging AVA'70 organiseerde, mochten over publieke belangstelling niet klagen en werden gelopen onder prachtige zomerse omstandigheden. 

Ook heb ik een aantal leuke trainingsloopjes mogen lopen, onder andere het rondje Hemden in Duitsland, door het Korenburgerveen, op het WK parcours in Valkenburg, de Herfst/Jaccuzi loop en de trainingsloop over de voormalige vuilnisbelt in Zelhem. Daarnaast vind ik het altijd prachtig om een aantal kilometers door onze vakantie omgeving te lopen. Dat waren dit jaar het rondje Saarburg, het Wasserliesch und Orchideënpad, door de stad Luxemburg, rund um den Losheimer Stausee en door recreatiegebied het Vlietland in Voorschoten. 

Mijn beste wedstrijd en snelste 5 kilometer heb ik dit jaar in een tijd van 18,56 minuten gelopen bij de Gerard Tebroke Memorial in Aalten. Ik merk wel dat het er allemaal niet soepeler op gaat maar toch ik wil voor dit jaar weer twee doelen stellen. Een 5 kilometer onder de 19.30 minuten en een 10 kilometer onder de 41 minuten. Erg gemakkelijk zal het niet worden maar we gaan er weer voor!
Korenburgerveen - Op de uitkijktoren, van links naar rechts Andre Bleumink, Eric Demkes, Andre Bruil en Geert Wevers
Herfst/Jaccuzi loop - Het water met een temperatuur van 37,3 was fijn en ook een geweldige streling voor de lichtbeschadigde spiervezels
Teutolauf in Lengerich(D) - In het startvak met Gerrit Dijkslag en Denis Woeltjes
Zorgmarathon op Papendal - Een kleine weergave van een prachtige dag

Geen opmerkingen: