zondag 21 april 2013

Enschede Fit Run 5,3 km - 21,12 min - 33e plaats

Nog een paar honderd meter te gaan
Na een goede voorbereidingsperiode was het dan eindelijk zover… Op zondag 21 april stonden er in totaal 13 sportievelingen aan de start, om deel te gaan nemen aan een onderdeel van de marathon van Enschede. De cliënten Jelle Hubers, Michel Eenink, Rob Elijzen, Luuk Lukassen, medewerkers Wim Brinkman, Geert Wevers, Rudi Gulink, Angelique Barneveld, Michelle Pierik, Angelique Sterenborg, Frank Roos en vrijwilliger Wim Jentink stonden even voor 11.00 uur opgesteld in het startvak te wachten op het startschot. Dit twaalftal had zich ingeschreven voor de Menzis Fit In Run, een hardloopwedstrijd over 5,3 kilometer. Het parcours slingerde dwars door de binnenstad van Enschede met start en finish op de beroemde Boulevard 1945. Vooraf was er bij de deelnemers sprake van een gezonde wedstrijdspanning, al bleek niet iedereen over voldoende zelfvertrouwen te beschikken. De club supporters van de lopers, waren wel overtuigd van een goede afloop en hadden zich met de grote Estineavlag al opgesteld in de buurt van de finishlijn, om al klappend en roepend de atleten en atletes over de meet te zien komen.

Nadat het grote peloton was weggeschoten door de starter, gingen de Estinea-runners op zoek naar een geschikt plekje om lekker te kunnen lopen. Dat bleek nog een hele kunst te zijn, want er was sprake van een enorm deelnemersveld. Gelukkig boden de brede straten voldoende ruimte om in het goede ritme te komen. Onder luid applaus van de talloze supporters onderweg en een lekker voorjaarszonnetje ging het voortvarend en bleken de zorgen vooraf overbodig te zijn. Vrijwilliger Wim Jentink bleek de snelste van de deelnemende lopers van Estinea te zijn en klokte na 5,3 kilometer een prima eindtijd van 20,36 minuten. Daarna volgde de binnenkomst van de overige sportievelingen, waarbij met name de prestatie van Michel Eenink opmerkelijk mag worden genoemd. De sympathieke Varssevelder had dit keer besloten de trainingen over te slaan, maar wilde wel deelnemen aan de wedstrijd. Opmerkelijk fris en tot grote trots van zijn moeder en zichzelf, finishte Eenink nog net binnen de 44 minuten en liet zo nog tientallen lopers en loopsters achter zich.

Later op de dag kwam ook medewerkster Wendy Grave nog in actie. Zij liep de 10 kilometer en had hier iets meer dan 55 minuten nodig.Bij de finish kregen de sportievelingen een verfrissend drankje aangeboden en was er natuurlijk ook de welverdiende medaille. De Estinea-runners leverden in Enschede een uitstekende prestatie en iedereen mag terecht blij met het resultaat. Dertien lopers en loopsters aan de start en ook aan de finish…. Een 100% score dus. De deelnemers hebben laten zien dat Estinea letterlijk en figuurlijk een gezonde organisatie is!
  
Sportieve groeten, Frank Roos   


Klik op de link voor een aantal foto's

fotoalbum



Geen opmerkingen: