zondag 28 april 2013

Zevenheuvelenloop bestaat 30 jaar en organiseert ‘Zevenheuvelennacht’, 50.000 lopers verwacht



                               Promo 30e editie Zevenheuvelenloop in Nijmegen


Het dertig jarig bestaan van de stichting Zevenheuvelenloop wordt op een speciale wijze gevierd. Naast de traditionele vijftien kilometer op zondag 17 november, wordt voorafgaand op zaterdagavond een ‘Zevenheuvelennacht’ met een vijf en tien kilometer georganiseerd. Op deze avond zal ook een kinderloop en afsluitend een feest in concertgebouw De Vereeniging plaatsvinden.
Zevenheuvelennacht
De speciale jubileumloop over vijf en tien kilometer start zaterdagavond 16 november om 19.30 uur en 20.00 uur. De start- en finishlocatie en het eerste en laatste deel van het parcours zijn gelijk aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop op zondag. Het parcours van de tien kilometer loopt via de prachtige Meerwijkselaan. Omdat deze laan nauwelijks lantarenpalen kent, zal de organisatie deze op een speciale wijze tijdelijk verlichten. Voorafgaand aan deze twee afstanden wordt om 18.00 uur gestart met de Mini Zevenheuvelenloop. Dit is een loop over 800 meter voor basisscholieren uit groep vijf tot en met acht.
Scholten Awater Zevenheuvelenloop
Aan het dertig jarige bestaan van de stichting Zevenheuvelenloop zal ook op zondag 17 november veel aandacht worden besteed. Voor de jubileumeditie heeft kunstenares Marijke van Balen een speciale mediale ontworpen, wordt een sportmarkt ingericht en probeert de organisatie oud-winnaars naar Nijmegen te halen en deze op een speciale wijze te eren. Hiernaast wordt er invulling gegeven aan de “Artist in Residence” uitnodiging voor het Besiendershuis en staan meer jubileumactiviteiten in de planning.
50.000 inschrijvingen
De inschrijving voor zowel de zaterdagavond als de zondag opent op zaterdag 1 juni. Maximaal 15.000 lopers kunnen zich voor de vijf en tien kilometer inschrijven. Voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop is de limiet op 35.000 gesteld. De organisatie verwacht de in totaal 50.000 inschrijvingen ruim voor de uiterste inschrijfdatum te bereiken.
Rijke historie
De eerste Zevenheuvelenloop werd in 1984 ter gelegenheid van het eerste lustrum van studentenatletiekvereniging ’t Haasje georganiseerd. Het evenement sloeg met 500 deelnemers meteen aan. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de najaarsklassieker en hebben meer dan 300.000 deelnemers de 15km in Nijmegen gelopen. Nederlandse toppers als Klaas Lok, Tonnie Dirks, Carla Beurskens, Gerard Nijboer en Marti ten Kate bereiden in de jaren tachtig de weg voor internationale toppers die vanaf 1993 hun opwachting maken. Onder andere Khalid Skah, Tegla Loroupe, Felix Limo, Kenenisa Bekele, Tirunesh Dibaba en Haile Gebrselassie stonden afgelopen jaren aan de start.
Energy4All
Het goede doel van de jubileumeditie is stichting Energy4All. Deze stichting heeft als hoofddoel het inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen. Elke week worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Op dit moment is er nog geen enkel medicijn tegen deze ziekte, maar het onderzoek naar een medicijn is al vergevorderd. Deelnemers aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop wordt gevraagd dit onderzoek te ondersteunen.
Meer informatie over de jubileumeditie is te vinden op www.zevenheuvelenloop.nl.

Geen opmerkingen: