zondag 27 april 2014

Elijah Sang uit Kenia wint Enschede Marathon

Winnaar Sang komt over de finish (foto: Jori Meenhuis)
Elijah Sang uit Kenia heeft de 46ste editie van de Enschede Marathon gewonnen. Hij deed dat in een tijd van 2.10.22. Die tijd zal mogelijk nog naar beneden worden bijgesteld, omdat tijdens de wedstrijd duidelijk werd dat de lopers 60 meter te veel hadden gelopen. De definitieve tijd wordt later nog bekendgemaakt.

Lange tijd leek het erop dat debutant Dawit Wolde uit Ethiopië de wedstrijd zou winnen, maar op ongeveer een kilometer van de finish werd hij ingelopen door de 30-jarige Sang uit Kenia. Wolde moest zich tevreden stellen met de tweede plaats in een tijd van 2.10.42. Derde werd Abdi Nageeye uit Oldebroek. Ook hij liep zijn eerste marathon, maar was abosluut niet tevreden over zijn tijd van 2.11.33. Hij weet dat aan de weersomstandigheden, maar de afstand was hem ook flink tegengevallen. 

Machtige eindsprint
De omstandigheden waren inderdaad zwaar voor de lopers door het slechte weer. Al bij de start regende het zachtjes en gedurende wedstrijd ging het steeds harder regenen. Ook winnaar Sang gaf na de wedstrijd aan dat hij veel last had gehad van de regen, maar de Keniaan ging er wel het beste mee om. Op ongeveer een kilometer voor het einde van de marathon was hij in staat om een eindsprint in te zetten die de concurrentie te machtig was. Solo liep Sang naar de overwinning in Enschede. Omdat de weersomstandigheden zo lastig waren, gaf hij bij de finish aan dat hij wel tevreden was over zijn eindtijd.

Reina Visser snelste vrouw
Bij de vrouwen was Reina Visser de sterkste. De geboren Enschedese won in een tijd van 2.42.06. "Het was heel zwaar. Halverwege dacht ik: misschien stap ik wel uit. Dat heb ik wel eens vaker. Maar mentaal ben ik sterk genoeg om door te gaan."


6 opmerkingen:

Geert zei

De Enschede Marathon had vandaag veel te bieden. Veel regen ook vooral, maar ook prachtige sport. Na 500 meter Marathon moest iedereen via een afkorting de singel opdraaien, afkorting gemist, 60 meter omgelopen. Hazen in verwarring bij km 1, doorkomst 5 km in 15:35. Later werd de finish 60 meter verlegd (bron fb)

Geertjan zei

Mijn eerste marathon volbracht in 3:22:28. 42km in de zeikende regen gelopen! Ondanks alles een geweldige ervaring!

Geert zei

Knappe prestatie Geertjan. Heb je het gevoel dat er nog meer in zit of is dit de max?

Geertjan zei

Dankje Geert! Als de weersomstandigheden is gunstiger waren geweest dan had er nog meer ingezeten. Maar wat niet is kan nog komen...

Gerrit-Jan Jansen zei

Zo hé Geertjan, knappe prestatie. Continu in de regen lopen en dan zo'n tijd neerzetten: RESPECT!

Geertjan zei

Hé Gerrit-Jan, dankjewel voor je leuke reactie!