zondag 27 april 2014

Enschede Fit Run 5,3 km - 28,46 min - 313e plaats

Cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Estinea
Uitstekende eindtijden van Estinea bij de marathon Enschede

Afgelopen zondag trotseerden 3 cliënten, 2 vrijwilligers en 7 medewerkers de regen en namen deel aan de Marathon van Enschede. In de nieuwe kleding van Stichting Vrienden van Estinea liep het Estinea Running Team met succes de Menzis Fit Run van 5, 3 kilometer. Een verslag van Frank Roos.

Voor de vierde maal op rij nam Estinea deel aan de wedstrijd. Er waren ook nog een aantal supporters meegereisd om de Estinea-runners aan te moedigen. Dat was goed te horen. De sfeer voorafgaand aan de wedstrijd was uitstekend in het Estineakamp en niets leek een serie toptijden in de weg te staan. Voordat het startschot viel, begon het echter zachtjes te regenen en dat was een voorbode voor de langdurige plensbui, die de lopers en loopsters onderweg teisterde. Vol goede moed gingen de ruim 1500 (!) atleten en atletes op pad voor de wedstrijd over 5,3 kilometer, waaronder dus het dertiental van Estinea. Met de borst vooruit en lopend in eigen tempo slingerden de sportievelingen door de binnenstad van Enschede richting de finishstraat waar het publiek enthousiast klapte en schreeuwde.

Iedereen bereikte de finish en klokte daarbij uitstekende eindtijden. De prestaties van de lopers aan Menzis Fit Run vormde een mooie inspiratie voor medewerker Wim Brinkman, die later op de dag deelname aan de halve marathon en een hele sterke wedstrijd liep.

Eindtijden van de Menzis Fit Run: Roy Ebbers: 21, 53 minuten, Frank Roos: 22,25 minuten, Andre Bruil: 22,54 minuten, Rob Elijzen: 25,17 minuten, Jelle Hubers: 28,44 minuten, Geert Wevers: 28,46 minuten, Veronique Schulingkamp: 29,19 minuten, Wendy Grave: 29,26 minuten, Gerrit van Asselt: 29,59 minuten, Angelique Barneveld: 30,36 minuten, Sjoerd Rooks: 32,15 minuten, Angelique Sterenborg: 41,09 minuten, Michel Eenink: 43,57 minuten.

Eindtijd halve marathon: Wim Brinkman: 1 uur, 35 minuten en 3 seconden

Extra boost door nieuwe kleding Stichting Vrienden van Estinea
De prestaties van het Estinea Running Team zullen afgelopen zondag zeker een positieve boost hebben gekregen, toen voor aanvang van de wedstrijd 2 tassen met fonkelnieuwe kleding uit de bus werden gehaald. Voor alle lopers en loopsters was er een fraai wit shirt en een blauw jack, voorzien van het logo van de Stichting Vrienden van Estinea. Zij hebben de kleding beschikbaar gesteld en geven daarmee het signaal af, dat men het belangrijk vindt dat Estinea zich ook op sportief gebied laat zien!

De hardlopers onder Estinea nemen het hele jaar door deel aan diverse wedstrijden binnen het werkgebied van Estinea; een mooie manier om zichtbaar te zijn!

Naast de wedstrijd in Enschede zijn ze ook present op:
• 7 juni : Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten (opgave voor 25 mei a.s.)
• 13 september : KrampRun in Varsseveld
• 26 september : Zorgmarathon in Papendal
• 7 december : MontferlandRun in `s Heerenberg.


Een fotoverslag van de wedstrijd vind je hier.
Veronique en Wendy
Rob, Michel en Jelle 

Andre, Frank, Geert en Sjoerd

3 opmerkingen:

jelle zei

Dat zijn mooie foto's geert
En ook een mooi verhaal er bij
En ik heb weer mijn tijd verbeterd daar ben ik trots op

Véronique zei

Leuk verslag + foto's Geert! Het was, ondanks de (vroege) ochtend na Koningsdag en de regen, een mooie loop. Volgend jaar weer!

Wendy zei

Mooi verslag! Ik had alleen wel iets blijer kunnen kijken op de foto. Volgend jaar weer?