zondag 6 april 2014

Verslag, foto's en uitslagen van de 4e Bergloop in Barchem

Rob en Denise van der Donk
Lochemse Bergloop 6 april 2014: Vaak bun ie te bange!

Een gedeelte van de titel verklapt het al: Vaak bun ie te bange. Dat durf ik nu voluit te zeggen. Sinds de voorbereiding op mijn 1e Tristan Hoffman Challenge in 2012, waarbij we wekelijks trainden op deze “berg”, heb ik altijd gezegd dat het hardlopen in het zand, modder en alle boomwortelen die daarbij komen kijken echt niet mijn ding is, o.a. door het slecht zien van diepte. Vanaf vandaag durf ik hier een (finish)streep onder te zetten. Vanochtend bedacht ik me dat ik de 7,5 km toch maar weer eens zou gaan proberen in dit oneffen, zware parcours. Theo Stronks zei onlangs al dat er maar 1 manier is om hier beter mee om te kunnen gaan: Toch die wedstrijdjes gaan lopen! Dus dan doen we dat maar.

Samen met Rob van der Donk (mijn man) in alle vroegte in de auto, op weg naar Barchem. Mooi weer en voldoende parkeergelegenheid (zie foto). We waren ook wel wat aan de vroege kant, want daar houd ik van i.v.m. de nodige toiletbezoekjes die ik vooraf nog weleens moet plegen. Rob liep de 15 km en ook Monique en Mark Klein Goldewijk en Eric Hoogerbrug waren van de partij tijdens de 7,5 km. De start was onderaan de Kaleberg, om vervolgens een aantal zware hoogtemeters te maken. Vervolgens links en meteen een flinke afdaling met de nodige boomwortelen, bladeren en mul zand waarbij ik bijna de handrem erop zette. Hierbij werd ik ingehaald door een aantal dames, die ik later weer terug zag gelukkig. Veel publiek her en der in het gras en schuine kanten. Ook was er een 15-tal prachtige Newfoundlanders (honden) aan de wandel. Hier was ik even door afgeleid, waardoor ik bijna uit de bocht vloog.

Na 3km dacht ik: “Zijn we hier pas? Oké, dan nog maar 1 doel voor ogen, niet gaan wandelen!” Ik kreeg mijn ademhaling niet onder controle, maar zo te horen was ik daarin niet de enige. Een jong meisje met een vrolijke paardenstaart bleef ik in het vizier houden, tussen alle mannen door. Al met al heb ik dit zware parcours uitgelopen in 37.16 en ben ik op een mooie 2e plek geëindigd. In 2012 liep ik hier ook, toen in ruim 41 minuten. Mede door de baantrainingen van het afgelopen half jaar heb ik er toch mooi 4 minuten vanaf weten te snoepen! Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. In het zand hardlopen ga IK zelfs nog een keer leuk vinden!

Het AVA-tenue is in bestelling. Om nog maar even reclame te maken voor een sponsor van AVA ‘70 en mijn werkgever heb ik heerlijk gelopen in dit tenue. Organisatie bedankt. Het was een leuke, gezellige loop! Wie weet tot volgend jaar!

Uitslagen 7,5 km / 15 km
Dani Kugathasan 30.09 min.
Kevin Kugathasan 32.31 min.
Denise van der Donk: 37.16 min.
Mark Klein Goldewijk: 39.38 min.
Eric Hoogerbrug: 43.30 min.
Monique Klein Goldewijk: 44.18 min.
Rob van der Donk: 1.10.54 min.

Groet,


3 opmerkingen:

Geert zei

Mooi verslag Denise en gefeliciteerd met je 2e plaats

Gerrit zei

Je wordt nog een echte prijsloopster Denise, gefeliciteerd!

Ingrid zei

Gefeliciteerd , knap die rotbulten