zondag 30 augustus 2015

Verslag, foto's en uitslagen van de 32e Triathlon Stroombroek in Braamt

Net voor de start van de 32e Triathlon in Braamt
Rond 8 uur rij ik naar triatleet van het eerste uur Jan te Brake. We zetten de fiets op de auto en we gaan naar het Stroombroek. De weersverwachting is: onweer rond 10uur, we denken dat de start uitgesteld zal worden. We komen aan en het begint een beetje te regenen en in de verte horen we het rommelen. 

We halen de fietsen van de auto en halen onze spullen voor de wedstrijd. Het gaat harder regenen en het onweer komt dichterbij. We gaan in de auto zitten en wachten tot het beter weer wordt. Uiteindelijk valt het mee en het ziet er naar uit dat alles volgens planning gaat. We gaan naar het parc ferme, een controle van de fiets en we mogen naar binnen. We zijn ruim op tijd en lopen rustig naar de start. Ik trek het pak aan en ga even inzwemmen. 5 voor 10 moet iedereen op de kant staan in het startvak voor de briefing, deze was slecht te verstaan en in 1x horen we nog 10 seconden en we zijn weg. Ik ben begonnen aan mijn 26ste seizoen. 

Gelijk goed weg strategisch had een goede plek gekozen. Snel een goed ritme te pakken en voor ik het weet ben ik bij het keerpunt. Nog even gas en na ruim 8 minuten klim ik het water uit. Tijdens het lopen naar de wisselzone probeer ik alvast het boven gedeelte van het pak uit te krijgen. Bij de fiets snel het pak uit en met ruim 9 minuten op de fiets. Het fietsen ging zoals ik het gehoopt had. We fietsen 2 ronden van 10 kilometer, en met 34.35 minuten stap ik van de fiets. Het wisselen fietsen lopen had iets sneller gekund. Ik kwam tegelijk met Cindy Brusse (1e dame) van de fiets, maar tijdens het lopen kijk ik haar op de rug ik schat een 100 meter. Net voor Cindy zie ik Jan lopen (hij reed lek 4 kilometer voor de wissel) 

Lopen gaat gelijk goed en ik kan een goed ritme pakken, het lijkt erop dat ik dichterbij Cindy en Jan kom. We komen binnen 1 minuut van elkaar over de finish. Mijn eindtijd is 1.07.56 uur waar ik zeer tevreden mee ben. 26ste overall, 7e bij de heren 50+. Volgende week is het NK sprint voor masters in en om het Rutbeek in Enschede. (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen). De kans op een podiumplek is voor mij niet groot, maar het kan een mooie strijd worden. Jan en Cindy doen ook mee. Zo is Aalten goed vertegewoordigt bij dit NK. Voor Cindy is een 1e plaats D 40-45 niet ondenkbaar. We gaan er een mooie strijd van maken.


Sportieve groet, Gerben Duenk

Klik op de links voor meer informatie

alle uitslagen

foto's Stephan Buitenhuis

site organisatie
Jan te Brake

Geen opmerkingen: