woensdag 19 oktober 2016

Nieuwe startplaats voor Boekeldercross in Aalten: 't Romienendal

AVA '70 werkt een training af op de nieuwe startplek: 't Romienendal in Dale
DALE – Buurtschap Dale kleurde geel/blauw op zaterdag 15 oktober, want alle groepen van AVA '70 trainden rondom buurtschapshuis 't Romienendal. De atleten bereidden zich voor op het nieuwe parcours van de Boekeldercrosscompetitie die vanaf dit jaar is uitgezet in buurtschap Dale. Zowel voor de jeugd als voor de volwassen lopers een dag van verkennen en uitproberen. De volwassenen staat een uitdagend parcours te wachten waarin onder andere de beklimming van de Gesinkbult is opgenomen. De jeugdleden hoeven de Aladnaweg niet over te steken, zij komen op een andere manier crosselementen tegen.

Door Karin Stronks

Vanaf dit jaar wordt op vier zaterdagen in november in het glooiende buurtschap Dale de Boekeldercrosscompetitie afgewerkt, start en finish is bij 't Romienendal. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- euro voor de 5, 10 en 15 kilometer, jongeren betalen € 1,50 euro voor de één en twee kilometer. Frank Roos PR man van AVA '70 vertelt: "De eerste wedstrijd is voor de jeugd, om 13.00 uur gaan de één kilometerlopers van start. Tien minuten later vertrekken de atleten voor de twee kilometerloop. Om 13.30 uur gaan de lopers van de vijf, tien en vijftien kilometer van start. Zij lopen respectievelijk één, twee of drie ronden."

Wedstrijdcoördinator Dick Lubbers heeft het uitdagende parcours uitgezet en de route zelf al een paar keer gelopen. Hij geeft aan: "Het is een pittige route, precies vijf kilometer lang. Er zijn diverse klimmetjes, de Gesinkbult is echt steil, de Nonhofweg, een paadje door Klein Zwitserland, gaat ook behoorlijk naar boven. Op de Welinkweg staat de lopers een fijne afdaling te wachten. Maar ik vermoed dat het lastig is om hier een pr te lopen…" Frank Roos vult aan: "Dit jaar wordt ook de vijftien kilometer weer toegevoegd aan de Boekeldercrosscompetitie, deze afstand wordt door AVA-leden veelal gelopen als training voor de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun."

AVA-voorzitter Dave Posthumus, hoofdtrainer jeugd Sien Meinen, Frank Roos en Dick Lubbers zitten aan de stamtafel bij 't Romienendal, zij brainstormen over de komende Boekeldercrosscompetitie. André Porskamp, beheerder van het buurtschapshuis luistert goed en maakt notities. Dave Posthumus: "Er zijn bepaalde tradities in de Boekeldercross die we niet kunnen weglaten, bijvoorbeeld erwtensoep en een broodje knakworst horen er helemaal bij! We hebben gemerkt dat sommige Duitse deelnemers zelfs al voor de start aan het eten zijn! Dit jaar werken we voor het eerst met een chipsysteem, waarbij elke atleet loopt met een chip. Bij alle deelnemers gaat de tijd pas lopen na de startstreep, de tijd stopt als je over de finishlijn loopt. Voor iedere deelnemer is de tijdwaarneming dus exact!" Er wordt overlegd over crosselementen voor de jeugd, of een stukje maïsland meegenomen kan worden en of er hooibalen of ronde balkjes aan het parcours worden toegevoegd. Sien Meinen grapt: "In de speeltuin doen we de cooling down!" 

AVA '70 liep al geruime tijd rond met het idee om de Boekeldercross te verplaatsen. Voor de zomervakantie is definitief besloten om naar Dale te 'verhuizen'. Dave Posthumus legt uit: "André Porskamp heeft ons een prima aanbod gedaan, we hoeven geen huur te betalen en de catering wordt geheel verzorgd door 't Romienendal. Wij kunnen ons nu helemaal richten op de Boekeldercross zelf. In Aalten worden billboards geplaatst om de nieuwe locatie bekendheid te geven, we hebben bewust een zaterdagtraining rondom 't Romienendal gepland zodat alle leden en hun ouders of verzorgers weten waar het allemaal gaat gebeuren in november!" Dick Lubbers vult aan: "Bij start en finish wordt de boog van hoofdsponsor OWM verzekeringen geplaatst, er wordt in 't Romienendal een ruimte ingericht waar atleten zich kunnen inschrijven. Aanmelden kan nu ook al via de website." (bron)

Geen opmerkingen: