woensdag 26 oktober 2016

Stitzinger en Wassink van start tijdens 29e Diepe Hel Holterbergloop

Routekaart en hoogteprofiel van de Holterbergloop
Zaterdag 29 oktober gaat de 29e editie van de Diepe Hel Holterbergloop van start. Dit jaar met de start en finish in Nijverdal. TIB 10 kilometer De startplaatsen voor de TIB 10 kilometer waren binnen no time uitverkocht. Dat deze afstand populair is blijkt ook uit de vele (regionale) toppers die zaterdag 29 oktober aan de start zullen verschijnen.

Bij de mannen zullen onder andere de top 3 van 2015 Erik Driessen, Koen Vossers en Thijs Teunissen aan de start verschijnen.  Sterke concurrentie voor de winst verwacht de organisatie van Patrick Stitzinger, Leon Sanderman, Mark Muller en Gert Jan Wassink, ook deze heren kunnen een 10 kilometer snel lopen. Bij de vrouwen verwacht de organisatie een mooi strijd tussen onder andere de winnares uit 2015 Caroline Jepskosgei, Jacelyn Gruppen en Patty den Ouden. Maar ook regionale toppers als Mariska Dute en Ingrid Prigge zullen gaan voor een goede eindklassering.

De TIB 10km gaat van start om 12.20 uur bij Woody’s in Holten. Vanaf daar gaan de lopers op weg naar de finish in Nijverdal. De lopers van de 20 kilometer krijgen een pittig parcours voorgelegd met daarin twee keer de Diepe Hel. Deze afstand gaat in Nijverdal van start loopt tot aan Holten en zal daar een keerpunt gemaakt worden waarna de lopers teruggaan naar Nijverdal. De Holtense Marco Muller zal op deze afstand de strijd met de andere lopers aangaan. De eerste lopers van de 20 kilometer worden rond 14.30 uur verwacht bij het keerpunt ter hoogte van de Woody’s in Holten. (bron)

Geen opmerkingen: