dinsdag 4 oktober 2016

Nieuwsbrief Gert-Jan Wassink

Gert-Jan Wassink tijdens zijn overwinning bij de Kramp Run
Op naar meer!

Al enige  tijd hebt u niets van mij vernomen. Echter betekent dit niet dat ik heb stilgezeten. Ik heb juist de afgelopen periode veel geïnvesteerd in mijn trainingsopbouw en belastbaar maken van mijn lichaam. Door drukte rondom mijn eigen bedrijf Running Movements ben ik er nog niet aan toegekomen om u als supporter en sponsor in te lichten over de afgelopen periode en de periode die komen gaat. Ik ben namelijk met het bedrijf Tennet met 430 hardlopers naar de prachtige stad Porto afgereisd om daar de halve marathon van Porto te lopen. De begeleiding en het aansturen van het team van 12 trainers kostte mij veel energie vandaar nu pas een update.

Het is alweer drie weken geleden toen ik als ik eerste de finish passeerde tijdens de toprun van de Kramp Run in Varsseveld. Wat heb ik ontzettend genoten en wat was het weer een feestje om te mogen lopen voor eigen publiek. De weken voorafgaand aan de Kramp Run merkte ik aan mezelf dat mijn lichaam goed in elkaar zat. Ik voelde me sterk, herstelde erg goed van mijn trainingen en de trainingen die ik deed waren een schot in de roos. Vol vertrouwen reisde ik af naar Varsseveld om daar tijdens de Kramp Run het Varsseveldse publiek te laten zien wat ik in mijn mars heb. Want winnen had ik nog niet gedaan in mijn eigen geboortedorp. Met veel familie en vrienden langs de kant kreeg ik bij elke doorkomst kippenvel op mijn benen. Het gaf me vleugels om in de laatste ronde weg te sprinten van mijn directe tegenstander en zo de overwinning veilig te stellen.

De Kramp Run was voor mij het startschot voor enkele opbouw wedstrijden van dit najaar. Dit najaar heb ik als hoofddoel het behalen van het EK cross. Tijdens de Warandeloop in Tilburg zal ik mij wederom moeten kwalificeren. Voordat dit zover is loop ik allereerst nog een aantal wedstrijden. Zondag 2 oktober, liep ik de Singelloop Utrecht en hierna volgen de 4 mijl van Groningen (6,4km) en de Diepehel Holterbergloop (10km). Vervolgens las ik wederom een blok van training in zodat ik ijzersterk aan de start sta van de Warandeloop.

Zondag startte ik dus in Utrecht, een sterk bezette tien kilometer wedstrijd. Ondanks stortregen en daardoor volgelopen straten, kwam er na een mooie strijd met Roy Hoornweg, toch nog een mooie tijd uit: 29.34 minuten. Dat is slechts zeven seconden boven mijn persoonlijke record. Goed voor een negende plaats in de uitslag, als tweede Nederlander.
Zoals ik hierboven genoemd heb zit het lijf goed in elkaar. Door iets minder kilometers te lopen en meer de focus te leggen op mijn lenigheid, ontspanning en core stability heb ik ervoor gezorgd dat ik fris elke training kan beginnen. Daar gaan we nu mee verder. Op naar meer!

Hardloopagenda
9 oktober - 4 Mijl van Groningen (6,4 kilometer)
29 oktober - Diepe Hel Holterbergloop (10 kilometer)
27 november - Warandeloop Tilburg (10 kilometer)
11 december - EK cross Chia (10 kilometer) - deelname o.v.b.

Gert-Jan Wassink

Geen opmerkingen: