zondag 30 oktober 2016

Verslag van de 29e halve marathon van Doetinchem

De start van de halve marathon
Reijmer neemt revanche op Rondeel in halve marathon Doetinchem
Benno Stevering
Atleet Erwin Reijmer heeft gisteren de halve marathon van Doe- tinchem op zijn naam geschreven. Onder ideale omstandigheden klokte hij 1.14.22 uur. De atleet van het Liemerse Craftteam bleef Argo-atleet Yahala Awal Aman (Doesburg) acht seconden voor. Remi Rondeel (Zelhem) moest elf tellen prijsgeven en werd derde. De 1.14.33 uur van Rondeel was overigens wel een dik pr, hij was twee minuten sneller dan zijn oude toptijd. Onlangs was Rondeel concurrent Reijmer in Wehl nog te snel af geweest. Reijmer kreeg de overwinning echter niet cadeau. Na een langzame start op de atletiekbaan van organisator Argo werd het tempo opgevoerd. Reijmer: "Ik heb in de training veel kilometers gelopen, maar ben nog niet op mijn oude niveau, ik bouw het verder op." Reijmer kon de wedstrijd goed analyseren. "Tot de vijftiende kilometer tastten we elkaar af en liepen we met z'n drieën zij aan zij. Yahala liep reactief. Toen nam hij plots iets afstand tussen de 17e en de 20e kilometer. Ik verzuurde niet, kon goed volgen." Rondeel moest in die fase van de herfstklassieker passen. Reijmer: "Remi moest er bij de tunnel af, maar hield het verschil beperkt en finishte achter Awal."
Bij de vrouwen verraste Saskia Weinanas. De atlete van Atletico'73 was ruim drie minuten sneller dan Mireille Baart (Pallas'67). "Ik startte voor het eerst op deze afstand. Het werd een lastige opgave, maar met mijn tijd van 1.19.43 ben ik content."
De 7,5 kilometer werd in het drukbezette veld, in totaal deden er 895 lopers mee, bij de mannen een prooi voor Edwin Wissema die in hoog tempo de wedstrijd naar zijn hand zette. (bron)

Geen opmerkingen: