dinsdag 11 oktober 2016

Verhuizing parcours Boekeldercross-competitie

De start van de allerlaatste Boekelder Cross in de Ringkamp
Vele, vele jaren was de Loohuiscross een wedstrijdenreeks, die in november onderstreept was bij menig atleet uit Aalten en de verre omtrek. Honderden lopers en loopsters liepen de rondjes in het fraaie Loohuisbos. Later verhuisde de start- en finishlocatie naar de Ringkamp, waar gebruik werd gemaakt van het mooie Haartse clubgebouw. Het Loohuisbos maakte echter nog altijd deel uit van het selectieve parcours over asfaltwegen, zandstroken  en bospaden.
Na uitvoerig overleg met de verschillende partijen is de weloverwogen keuze gemaakt, om letterlijk en figuurlijk een nieuwe weg in te slaan. De Boekeldercrosscompetitie 2016 verhuist naar een nieuwe locatie en krijgt een geheel nieuw parcours. De start- en finishlocatie is dit jaar bij het Romienendal in Dale. De deelnemers krijgen een prachtig, afwisselend en zeer uitdagend parcours voorgeschoteld met weinig asfalt, veel zandpaden, en het nodige hoogteverschil in een schitterend stukje Aalten. Mogelijk dat er zelfs hier en daar over een boomstammetje zal moeten worden gesprongen. Het zal een selectief rondje worden en de verwachtingen over de nieuwe Boekelder crosscompetitie zijn hooggespannen en de eerste trainingen hebben er inmiddels al plaatsgevonden. 

De Boekeldercross vindt plaats op 5, 12, 19 en 26 november 2016
Starttijden: 1 km 13.00 uur, 2 km 13.10 uur en de 5, 10 en 15 km start om 13.30 uur

Locatie: 't Romienendal, Aladnaweg 3 - 7122 DP Aalten

Klik op de links voor meer informatie

programma

inschrijven

parcours 5 kilometer

site organisatie

2 opmerkingen:

Geert zei

Vanmorgen het rondje twee keer gelopen, mooi maar pittig rondje

Asfalthater zei

Jammer van het asfalt op de Gesinkbult en Welinkweg. Had ook mooi Hazenkampweg en Bruninkweg met Lammerspad kunnen zijn.