zaterdag 9 maart 2019

Baggerloop Triathliem houdt op te bestaan

Moeder en dochter bij de Baggerloop van 2015
DIDAM – De Baggerloop van triatlonvereniging Triathliem houdt op te bestaan. De 21ste editie van het hardloopevenement vorig jaar was ook de laatste. Door de teruglopende belangstelling voor de run zag de organisatie zich genoodzaakt te stoppen.

“De laatste jaren was er steeds minder animo voor de Baggerloop”, vertelt Harrie Verheijen namens Triathliem. “Ondanks dat we mensen heel actief benaderden, via bijvoorbeeld scholen en verenigingen, schreven zich steeds minder deelnemers in. We hadden altijd rond de 600, 700 inschrijvingen, maar die aantallen liepen de laatste jaren steeds verder terug. Vorig jaar hadden we nog geen 200 deelnemers. Dat was het kantelpunt.”

Het parcours van de Baggerloop ging grotendeels over onverharde grond in de natuur rondom de Westernboerderij in de buurtschap Greffelkamp in Didam. De deelnemers renden door de wei, via sloten, soppend in de modder, over stoere paden. Na afloop konden ze zich in een groot bassin, gevuld met warm water, afspoelen.

“De concurrentie is te groot”, zegt Verheijen. “De laatste jaren worden er steeds meer van dit soort evenementen georganiseerd. Dat is één van de oorzaken van de terugloop geweest. Het is jammer dat de Baggerloop stopt, maar als er zo weinig animo voor is, heeft het geen zin meer om er nog zoveel werk in te steken.” (bron)

Geen opmerkingen: