woensdag 20 maart 2019

Wat deed Running Team Liemers in Griekenland?

Running Team Liemers bezig aan een zware baantraining
Running Team Liemers, de trainingsgroep van coach Titus Fierkens, met atleten zoals Frank Futselaar en Saskia Weinans, streek vorige week neer voor een trainingskamp in Griekenland. Waarom Griekenland? We stelden Saskia Weinans (recentelijk 9e bij het NK 10 km in Schoorl) een paar vragen.

Je bent met je trainingsgroep op trainingskamp geweest in Griekenland. Waarom daar?
“Onze trainingsgroep is inderdaad naar Griekenland op trainingsweek gegaan. We verbleven in Loutraki, niet een plek waar tot nu toe vaak mila-groepen heen zijn geweest, daarom waarschijnlijk ook wat opvallend. Wij hebben een teamgenootje in Korinthe wonen, dit ligt vlak bij Loutraki. Afgelopen zomer is zij voor het eerst bij ons komen meetrainen en ook afgelopen november heeft ze weer 1,5 week meegetraind. Super tof! Nu waren wij uitgenodigd om ook eens te kijken hoe het bij haar was.”

De lokale middenstand sponsorde jullie stage. Hoe zat dat precies?
“Jenny Papadimatou woont dus in het Griekse Korinthe. Ze traint hier op schema’s van Titus en krijgt hulp van de Griek Panos Theocharis. Hij helpt haar met allerlei dingen, zo ook met het naar Nederland komen. Deze keer heeft hij geregeld, met ondersteuning van de lokale middenstand, dat wij daar konden komen. We voelden ons echt heel thuis en eigenlijk ook wel een beetje VIP. Toen we aankwamen stond er onmiddellijk een bus voor ons klaar waarin Dimitrios Leisos ons naar het hotel bracht en samen met Maria Petrou ons eigenlijk de hele week overal mee naar toe heeft genomen. Het was echt heel bijzonder. De mensen waren onwijs hartelijk en blij dat zij ons konden helpen op deze manier! Wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Ook het hotel was top geregeld en inclusief ontbijt. Lunch en diner werd geregeld en hierbij hadden we keuze uit verschillende restaurants.”

Trainde je heel anders of veel meer dan thuis? Wat was de zwaarste training?
“We hebben daar wel wat meer gedaan dan thuis, omdat we ook allemaal vrij waren en ons even helemaal konden focussen. Doordat alles dus al was geregeld en we zelfs niet over vervoer of eten hoefden na te denken was dit goed mogelijk!

De zwaarste training was denk ik voor de meesten de tweede baantraining. Een groot deel van de groep ging voor het eerst dit seizoen op spikes lopen. Ik zelf niet, maar het tempo lag wel een stuk hoger dan de afgelopen wintertrainingen, een echte training richting het baanseizoen. Omdat we de dag ervoor kracht hadden gedaan begonnen we ook allemaal met de nodige spierpijn, wat het er niet makkelijker op maakte! Toch was het voor een ieder een top training!

De allermooiste training was absoluut de training bij het meer die we op zaterdag hebben gedaan. We hebben hier tempoblokken afgewerkt en zijn vervolgens even met de beentjes het water ingegaan om daarna heerlijk te gaan lunchen met een prachtig uitzicht. Voor ons allemaal een van de mooiste ervaringen.”

Was het een succesvol trainingskamp?
“Het was echt een heel succesvol trainingskamp, zoals ik al zei konden we ons echt helemaal focussen. Dit heeft ook bijgedragen aan dat niemand pijntjes had of echt te moe was om een training goed door te komen. Dat iedereen zo goed draaide hadden we nog niet eerder meegemaakt, dus dat was zeker een groot succes! Kortom een perfecte locatie met perfecte omstandigheden. Wij hebben enorm genoten en zouden het dan ook zeker aan andere groepen aanraden!”

Waar gaan we je binnenkort in actie zien?
“Aankomende zondag zal ik deelnemen aan de Parelloop. Samen met Daan, Frank, Robin en Bregje zal ik naar Brunssum afreizen.” (bron)

Geen opmerkingen: