zaterdag 21 september 2019

Verslag van de Zonsopkomstloop op de Holterberg in Holten

De lopers voor de start in Holten
Zaterdagmorgen om 5.30 uur gaat de wekker af, wat een tijd om op te staan, wie heeft zich dit toch weer bedacht? Slaapdronken maak ik mij een kopje koffie, een bakje yoghurt met muesli en pak natuurlijk de krant. Al een tijdje geleden zag ik op de site van de Diepe Hel Holterbergloop, dat er op zaterdag 21 september een Zonsopkomstloop werd georganiseerd, met na afloop een heerlijk ontbijt bij Woodys. Vooral dit laatste sprak mij erg aan en ik besloot dan ook om me hier voor in te schrijven. Maar ja wie A zegt moet dan ook B zeggen. 

En dus ben ik vanmorgen om 6.00 uur richting Groenlo gereden, om Rob en Denise van Donk op te pikken, wat ook zij hadden dit rare idee om eens lekker vroeg in Holten te gaan lopen. Door het vroege tijdstip was Rob nog wat van slag, want hij had net de schone was opnieuw in de wasmachine gedaan, in de veronderstelling dat het vuil was. Na een vlot ritje, zo veel mensen zijn er op zaterdagmorgen nog niet op de weg, kwamen we iets over 7.00 uur aan op de Holterberg bij Woodys. Daar bleek dat we zeker niet de eersten waren want de parkeerplaats stond al vol en binnen was het gezellig druk. Er stond ook nog een stand van On-Running met loop en hardloopschoenen om uit te proberen. Deze kans lieten Rob en ik ons niet ontgaan en met mooie nieuwe schoen aan waren wij er helemaal klaar voor. 

Na een kort welkoms woord en de gebruikelijke groepsfoto gingen we eerst gezamenlijk op pad, om na 1 kilometer wat rek en strek oefeningen te doen. Dit alles onder de bezielende leiding van de trainers van AV Holten en Nijverdal. Hierna kon een ieder in eigen tempo de weg lopen over de Holterberg richting Nijverdal. Een voor fietser ging mee en na ongeveer 30 minuten werd er om gekeerd en gingen we terug richting Woodys. Rob en ik liepen samen en hebben in totaal ongeveer 11 km gelopen. Onderweg hebben we nog wat foto s gemaakt en nog een stuk met de boswachter mee gelopen, die ook weer in training was. 

Bij terugkomst stond er een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar en was er werkelijk van alles te eten. Zo nam Rob op de vroege morgen beschimmelde kaas, dat een uur in de wind stonk. Ik heb hem gewaarschuwd dit niet vaker te doen, want dan kon hij lopend naar huis. Bij het naar huis gaan kreeg een ieder nog een presentje en hebben we de organisatie bedankt voor deze mooie ochtend. Rond half 11 was ik weer thuis, met het gevoel dat ik er bijna al een hele dag op had zitten.

Wim Brinkman

PS. de was van Rob is nu echt stralend schoon geworden!
Denise van der Donk

Geen opmerkingen: