zondag 1 december 2019

's-Heerenberg 24e Montferland Run 15 km - 1:19:52 - 155e plaats M55

Andre Balke, Geert Wevers, Roy Ebbers, Frank Roos en Rob Elijzen
In het jaar 2008 heb ik voor het laatst aan de start gestaan van de 15 kilometer in 's-Heerenberg en kon toen de afstand nog ruim binnen het uur volbrengen. Daarna heb ik hier verschillende keren de 7.5 kilometer gelopen. Elf jaar later sta ik met een iets ander doel aan de start en wil de 15 kilometer in 5.20 min/km lopen, wat goed is voor 3.45 uur op de marathon. Dan mag ik nog bijna een kwartier verliezen om binnen mijn beoogde doel van vier uur te eindigen. Langzaam wil ik dan ook aan deze snelheid gaan wennen want over vier maand staat deze marathon al op het programma.

We worden weer erg hartelijk ontvangen door de cliënten en personeelsleden van onze vestiging van Estinea aan de Zeddamseweg, een paar honderd meter verwijderd van het start- en finish gebied. Ook de inwendige mens wordt fantastisch verzorgd en het ontbreekt ons aan niets. Als de eerste atleten van de 7.5 kilometer in de richting van de streep gaan, lopen we met ons allen naar buiten. We zien verschillende collega's, clubgenoten en bekenden voorbij gaan en richten ons daarna op onze eigen wedstrijd.

Andre Bruil en Andre Balke willen in dit tempo wel met me mee lopen, al geeft laatstgenoemde direct aan dat hij wel ziet hoelang hij het tempo vol houdt. Tussen de 5e en 6e kilometer, op de beklimming van de 'Peeske Bult', moet hij het tempo los laten en laat hij zich iets zakken. Wij lopen gestaag verder, kunnen het tempo goed vasthouden en hebben zelfs tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Ook heb je nu wat meer tijd om te kijken wie er allemaal langs het parcours staan te kijken.

Net binnen de 1.20 uur komen we over de finish en ruim een halve minuut later passeert ook Andre Balke de eindstreep (5 km in 26.48, 26.32 en 26.32 min). We kijken nog even naar de huldiging van de snelste lopers van vandaag en gaan terug naar onze 'verwarmde huiskamer' aan de Zeddamseweg. Ik praat nog wat na over de wedstrijd met de andere atleten van Estinea, kleed me snel om en vertrek naar Aalten, anders ben ik nog te laat voor het Sinterklaas feest!
Voor de wedstrijd met Bjorn Demkes
15 kilometer met Andre Bruil gelopen

Geen opmerkingen: