zaterdag 1 februari 2020

Uit de oude doos Mini-Marathon Apeldoorn 1989

De Aaltense dames in de starthouding voor de mini-marathon in Apeldoorn met van links naar rechts Ria Rusink, Hanneke Westervelt, Agnes Brundel, Hetty Westervelt, Ineke Wesselink, Gerda Demkes en Lia Assink.
Klaar voor de start

Bijna dagelijks wordt er getraind en eenmaal per week legt Jan te Brake Sr. er de zweep over. Bloed, zweet en tranen en dat allemaal voor de Mini-Marathon van Apeldoorn komende zaterdag. De postbode uit Aalten is trainer van de damestrimgroep van atletiekvereniging AVA'70. Een deel ervan besloot zich onlangs in te schrijven voor het loopfestijn in Apeldoorn.

Jan te Brake is de ideale leermeester voor de snelle Aaltense dames. Immers, hij heeft al heel wat loopevenementen achter de rug. Zelfs de triathlon heeft geen geheimen voorhem, al had hij wat moeite met het zwemmen. Het lopen ging hem echter altijd goed af.

Deze week ronden de dames de laatste voorbereidingen af. Morgenavond geeft Jan te Brake de laatste instructies, zal ze echter niet meer afbeulen en beëindigt de training ongetwijfeld met een peptalk. Want ook Jan is gebaat bij een goede eindtijd voor 'zijn' dames.
Lia Assink met nummer 2055

Geen opmerkingen: