dinsdag 12 maart 2024

Aalten 8e Track&Field Run 5.0 km - 24.55 min - 24e plaats M40

De laatste meters van de 8e editie
Op 23 december 2014 worden in het Duitse Oberwesel door verschillende jeugdleden van AVA'70 de plannen gesmeed voor de 1e Track&Field Run. Het moet een wedstrijd met een eigen karakter worden. De één heeft nog idiotere ideeën dan de ander. Alleen de brainstormsessie is al een gekkenhuis. Eén ding is zeker: ze hebben er zin in! Snel het bestuur op de hoogte stellen en hopen op groen licht. Eigenlijk hebben ze geen seconden getwijfeld aan de steun van ‘hun’ bestuur. 

De plannen zijn er, maar er moet nog wel het één en ander gebeuren, 14 maart 2015 staat zo voor de deur. Al heel snel zijn de vrienden van Fiat Winkelhorst en Spar Bredevoort bereid om hun steentje bij te dragen. Onze eigen Björn Weier maakt het trio ‘hoofdsponsors’ compleet. De prijzen die zij beschikbaar stellen zijn niet alleen van top kwaliteit, maar ook nog eens ontzettend origineel.

Met ‘Spraakwatervalletje’ Vreman achter de microfoon, heeft de cross goud in handen. Parcoursdirecteur Johan Assink, het ‘Dreamteam’ van Marco van Rijs  de ‘Superladies’ van Ingrid van Zolingen en de verkeersinspecteurs van Dirk te Maat zeggen hun medewerking toe. Eigenlijk kan het niet meer misgaan. De Track & Field Cross is één groot feest. ‘Verfrissende’ muziek gonst er over het terrein. Onder de boog van OWM staan de atleten te stuiteren van de adrenaline wanneer het ‘letterlijke’ aftellen is begonnen. 

Bijna 10 jaar later zijn veel van deze mensen nog steeds onderdeel van de organisatie en het parcours is na de eerste editie verhuisd van de Ringkamp op de Haart naar onze eigen atletiekaccommodatie. Op twee coronajaren na, heeft de Track&Field Run dan ook ieder jaar plaatsgevonden. Aan enthousiasme geen gebrek, een prachtig parcours en veel jeugdleden die vanzelf de organisatie ingroeien. Ook bij mij zelf is er gelukkig nog vrij weinig veranderd. Natuurlijk ook tien jaar ouder en wat grijzer en stijver, maar ik heb in alle edities de finishlijn nog kunnen halen. Al zijn sinds de eerste editie de kilometermeter tijden met gemiddeld een minuut toegenomen, maar ook hier geldt misschien wel de Olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen!

Wilma's groente & fruit

Geen opmerkingen: