zondag 3 maart 2024

Femke Bol kroont zich met wereldrecord tot wereldkampioen 400 meter indoor

Weer wereldrecord voor Femke Bol

Femke Bol heeft zaterdag met een wereldrecord (49,17) de wereldtitel veroverd op de 400 meter indoor. De 24-jarige Nederlandse maakte in de finale in Glasgow haar favorietenstatus waar. Lieke Klaver pakte zilver. Bol pakte in de eindstrijd meteen de leiding en stond die niet meer af. Met 49,17 is ze weer sneller dan haar wereldrecordtijd van twee weken geleden in Apeldoorn. Toen klokte ze 49,24. Klaver liep achter Bol ook een ijzersterke race en pakte in 50,18 haar eerste individuele medaille op een WK. Het brons was voor de Amerikaanse Alexis Holmes in 50,24.

Het goud is de eerste wereldtitel indoor van Bol, die twee jaar gelden in Belgrado nog genoegen moest nemen met zilver. Olympisch goud is nu de enige grote titel die nog ontbreekt op haar erelijst.

Bol kan nog een medaille pakken in Glasgow

Zaterdag kan Bol nóg een medaille veroveren in Glasgow. Ze komt dan - met ook Klaver in de Nederlandse formatie - in actie op de 4x400 meter. De Nederlandse vrouwen zijn regerend Europees kampioen op dit onderdeel.

Na de WK richt Bol zich weer op de 400 meter horden, het onderdeel waarop ze komende zomer olympisch kampioen wil worden in Parijs. De 400 meter horden staat indoor niet op het programma.

Vrijdag veroverde Sofie Dokter op de vijfkamp de eerste medaille voor Nederland in Glasgow. Het totaal van de Nederlandse ploeg staat nu dus op drie. (bron)

Geen opmerkingen: