woensdag 27 maart 2024

Verslag van de 10e Klippenlauf in Ibbenburen(D)

Gerrit Dijkslag

Afgelopen zaterdag was de 10de editie van de Klippenlauf in het Duitse Ibbenburen. Ter gelegenheid van dit jubileum had de organisatie bedacht om een extra “Klip” aan de al negen bestaande Klippen (heuvels) op het parcours toe te voegen. Helaas voorkwam de overvloedige regenval van de laatste maanden deze beklimming. De negen overgebleven Klippen, met een maximaal stijgingspercentage tot 24%, waren echter uitdagend genoeg. Ook de weersomstandigheden waren met hagel, felle onweersslagen, af en toe een zonnetje en zelfs een heuse regenboog dit jaar zeer pittig.

Voeg daarbij de regelmatig modderige ondergrond en je kunt van een zware editie spreken. Ik had dan ook voor de eerste keer in vier deelnames trailschoenen aangedaan en daar geen moment spijt van gehad. Tijdens het eerste gedeelte op het asfalt twijfelde ik nog even en ook, door de hagel op mijn blote armen, aan mijn shirt met korte mouwen, maar zodra we het bos ingingen, viel de hagel mee en de modderige ondergrond juist tegen. Korte mouwen en trailschoenen bleken toen de beste keuze te zijn. Zeker toen voor mij een mede atleet al vloekend onderuitging.

Doordat het tempo door de omstandigheden iets langzamer lag kon ik ook iets meer van de mooie omgeving genieten, hoewel de harde onweersslagen wel even schrikken waren. Gelukkig zette het onweer niet door en sloeg de bliksem nergens in. De jaarlijkse trommelaars waren er ook weer, hoewel dit zomers klonk, gaf het weer een ander gevoel. Gelukkig kwam ik alle Klippen heelhuids over en was er onderweg nog een mooie regenboog te bewonderen. Mijn pot met goud lag niet aan het einde van deze regenboog, maar na 24,7km in de vorm van een heerlijk alcohol vrij biertje! Wat was ik blij dat ik even kon zitten, maar ook na vier deelnames kan ik zeggen dat ik tijdens deze fraaie Klippenlauf nog nergens heb hoeven wandelen!

Mijn eindtijd van 2:07:32 uur leverde een 113de plek te midden van 632 nicht Warmdusher op! Dik tevreden werd de dag met wandelaar en medereiziger Denis Woeltjes besloten met een uitstekende maaltijd bij U-Niek!

Gerrit Dijkslag

Geen opmerkingen: