zondag 5 december 2010

Training in plaats van Montferland Run

Andre Balke rust even uit op een stoel van sneeuw

Zaterdag, aan het begin van de avond krijg ik te horen dat de Montferland Run niet doorgaat. Aan de ene kant vind ik dit jammer maar aan de andere kant is het erg begrijpelijk. Om tussen de 3.000 en 4.000 atleten in dit onvoorspelbare weer voor een wedstrijd de weg op te sturen vraagt veel van een organisatie.

Ik heb zelf nog even tijd om wat anders te organiseren en zet een artikeltje voor een trainingsloopje in Aalten voor de zondagmorgen op mijn site. Ruim zes uur later hebben zich hier een aantal atleten voor opgegeven en rond middernacht melden ze zich nog spontaan aan. Wat is internet toch een prachtig medium!

Op de zondagmorgen word ik thuis lopend opgehaald door Rob Berkelder en om 9.00 uur staan we dan ook met elf personen gereed om een route door de bossen te lopen. Na ruim een kwartier hebben we het Walfortbos al achter ons gelaten en slaan het bosje tegenover camping Boomans in. Het is niet koud maar het begint wel steeds harder te dooien en er zijn weinig lopers die de voeten nog echt droog hebben.

Na het Kleuverspad zien we op de Haart een jonge ree over de verlaten akkers rennen en even later komen we al gauw in de Ringkamp terecht. Sommige atleten hebben wat moeite om goed op de been te blijven maar het gaat gelukkig allemaal goed. Via het pad bij de familie Til komen we in het Loohuisbos om daarna achter het Karpermeer langs Aalten weer in te lopen.

Een eindje voor het dorp wordt aan een wandelaar nog even gevraagd om een groepsfoto te maken, waar hij gelukkig gehoor aan geeft. Via wat paadjes langs de Keizersbeek, het Verzet en de Bevrijding lopen we in de richting van de Slingebeek, om via het Nannielaantje weer op de baan van AVA'70 uit te komen. Daar hebben Andre en Harro nog genoeg energie over om een sprintje te trekken, die door eerstgenoemde net wordt gewonnen.

Klik op de link voor enkele foto's

van links naar rechts Henk Mengers, Harro Rijnsaard, Inez Balke, Andre Balke, Erwin Wamelink, Jan Rademaker, Frank Roos en Geert Wevers. Zittend Marieke Prinsen, Ingrid van Zolingen en Rob Berkelder

Geen opmerkingen: