maandag 24 september 2012

Meer tipgeld in moordzaak Alex Wiegmink

Vrienden, kennissen en hardlopers bouwden in 2004 tijdens de Alex Memorialloop een schoenenmonument op de Posbank waar Alex Wiegmink werd vermoord (foto Hans Broekhuizen).
De onopgeloste moord op Alex Wiegmink zit oud marathonkampioen Aad Steijlen zo dwars dat hij, met het uit eigen zak verdubbelen van het tipgeld, weer beweging in het onderzoek wil brengen. Wiegmink, lid van de trimgroep Aad Steijlen, werd 20 januari 2003 na een rondje hardlopen op de Posbank vermoord. Later die dag werd zijn lichaam in het Brabantse Erp aangetroffen in zijn uitgebrande auto. Deze moord is nooit opgelost en binnenkort wordt het onderzoek stopgezet. 

Op 20 januari 2013 is de tiende en laatste herdenkingsloop. Steijlen: "Ik kan het niet verkroppen dat de moordenaars van Alex vrij rondlopen. Door het verhogen van het tipgeld wil ik een laatste poging doen getuigen zo ver te krijgen dat ze zich melden. Daarom deelt mijn trimploeg flyers uit tijdens de Posbankloop op 30 september. Daarop wordt aan iedereen gevraagd één euro op rekening 5064412 van de stichting Alex Wiegminkfonds over te maken. Uit eigen zak verdubbel ik het bedrag van ruim 4.000 euro dat door mijn trimgroep en anderen is opgebracht. Het tipgeld bedraagt, inclusief de verdubbeling, bijna 50.000 euro (bron).

Geen opmerkingen: