zondag 23 september 2012

Zevenheuvelenloop krijgt extra startvak

Extra startvak Zevenheuvelenloop
NIJMEGEN - Er komt een extra startvak voor vijf- tot zevenduizend Zevenheuvelenlopers. Dat is nodig om de lopers ruimte te geven op het vijftien kilometer lange parcours van de Zevenheuvelenloop. Dat zegt Ronald Veerbeek, directeur van de organisatie.
Uit de evaluatie van de editie van vorig jaar is gebleken dat de drukte op het parcours een probleem aan het worden is. „Het valt bij ons nog mee in vergelijking met andere hardloopwedstrijden. Maar we krijgen er wel signalen over. Lopers willen meer ruimte op de weg, ruimte om anderen in te halen.’’
De drukte op het parcours is makkelijk te regelen door het aantal lopers bij de start verder te beperken door de doorgang nauwer te maken. „Door te spelen met de hekken kun je minder of meer mensen gedoseerd toelaten op het parcours.” Er deden in 2011 ruim 26.000 renners mee aan de Zevenheuvelenloop.
De komst van een extra startvak in een van de zijstraten van de Groesbeekseweg, betekent wel dat de start langer duurt. De snelle lopers gaan nu om 13.00 uur van start, de langzame Zevenheuvelenlopers beginnen zo’n drie kwartier later aan hun vijftien kilometer lange tocht. Met een extra startvak gaan de laatsten straks pas om 14.00 uur van start.
Volgens Veerbeek is dat geen probleem. Kwestie van goed communiceren dat langzame lopers niet om 13.00 uur al in hun startvak moeten gaan staan, maar veel later. Er komt dit jaar een officiële start vanuit de zijstraten van de Groesbeekseweg om 13.30 uur.
De 29e editie van de Zevenheuvelenloop is zondag 18 november 2012. 

Geen opmerkingen: