zaterdag 8 september 2012

Varsseveld 2e Kramp Run - 5 km - 19,51 min - 39e plaats

In het shirt van mijn werkgever Estinea
Bij de 2e editie van de Kramp Run in Varsseveld is het parcours iets aangepast ten opzichte van vorig jaar, wat in mijn ogen een verbetering is. Het gaat nu over het Svedex terrein naar de hal van Kramp en in het centrum loop je om de kerk in plaats van er voor langs.

Een klein puntje van kritiek wil ik ook geven. Ik denk dat de organisatie volgend jaar meer met dranghekken bij de start moet gaan werken en dat je de startlijn alleen vanaf de achterkant kunt bereiken. Nu voelden sommige atleten zich als haringen in een ton en was het voor iedereen niet erg aangenaam om zo een paar minuten te moeten staan. Een alternatief zou kunnen zijn dat de recreanten loop ook opgesplitst wordt in een vrouwen- en een mannen gedeelte. Verder niets dan lof voor de geweldige organisatie en de vele vrijwilligers en sponsoren die deze Kramp Run mogelijk maakten. Prachtig om in deze ambiance te mogen lopen.

Ik had me voor vandaag eigenlijk twee doelen gesteld. Een tijd van onder de 20 minuten lopen en in mijn achterhoofd zat ook nog iets van een aanval op de tijd (19,32 minuten) van vorig jaar. Dat laatste zat er niet in en ik moet in deze warme omstandigheden tevreden zijn. De kilometers lopen al weer iets gemakkelijker weg dan een maand geleden.

De atletiekverenigingen AVA'70 en ARGO hebben Varsseveld aardig op de hardloopkaart gezet en kunnen vol vertrouwen uitzien naar de 3e editie. Hopelijk zit het zomerse weer net zo mee als in de eerste jaren, misschien gaan we dan wel naar de 1000 deelnemers. Ik heb er nu al weer zin in!
Op het pad naast het Hofshuus

Geen opmerkingen: