vrijdag 21 september 2012

Sterk debuut Estinea bij Zorgmarathon - 42.195 meter - 3:36:58 - 47e plaats

                                                           Een kleine weergave van een prachtige dag

Vrijdag 21 september vond op het nationaal sportcentrum Papendal de 5e editie van de Zorgmarathon plaats. De estafetteloop, die speciaal bedoeld is voor medewerkers in de Zorg, trok dit jaar ruim 2000 deelnemers, die verdeeld waren over 222 teams. Er was een parcours uitgezet van 4295 meter, dat door de teams in estafettevorm 10 keer afgelegd moest worden. Daarvoor mocht er per ploeg minimaal 6 en maximaal 10 lopers of loopsters worden ingezet. Voor het eerst stond er ook een team van Estinea aan de start, bestaande uit 9 atletes en atleten van diverse locaties. Het openingswoord werd gedaan door voormalig marathoncrack Gerard Nijboer, die benadrukte dat het meedoen aan de loop al een overwinning op zich is en wenste iedereen veel succes.

Daarna werd het startschot om 12.15 uur gelost door hockey-international en Olympisch kampioene Maartje Paumen, die tevens de warming-up voor haar rekening had genomen. De eerste lopers van alle teams vertrokken en al snel vormde zich een lang lint van Zorgmedewerkers, dat zich door de mooie omgeving slingerde en overal fraaie sportaccommodaties passeerde, waar Nederlands beste sporters en sporters dagelijks actief zijn. Sommigen hadden daar oog voor, maar de meesten concentreerden zich op de eigen wedstrijd, die door het lichtgolvende parcours soms een behoorlijke opgave was.

Het Estinea Running Team presteerde bij het debuut op de Zorgmarathon sterk, waarbij met name Wim Brinkman zich van de beste kant liet zien, door tweemaal te starten en uitstekende tijden liet noteren. Uiteindelijk bleken de tijden van de Estinea-lopers en loopsters goed voor een totaaltijd van 3 uur, 36 minuten en 58 seconden en dat betekende uiteindelijk een 47e plek in de eindrangschikking. Gezien het feit dat er 222 teams meededen, kan dit gerust een sterk debuut genoemd worden.

Tevreden gezichten dus, bij het Estinea Running Team, dat een goede prestatie neerzette op een voortreffelijk georganiseerde wedstrijd in Papendal.

Startvolgorde en individuele tijden van de Estinea-lopers:
Geert Wevers: 16,27 minuten
Angelique Sterrenborg: 28,33 minuten
Wendy Grave: 23,55 minuten
Roy Ebbers: 21,02 minuten
Susan Wisselink: 27,06 minuten
Frank Roos: 16,02 minuten
Lianne ter Haar: 24,57 minuten
Dorien Houwers: 25,50 minuten
Wim Brinkman: 16,41 en 16,27 (2e ronde) minuten

1 opmerking:

Geert zei

Frank, bedankt voor je bijdrage, je geeft het verloop van de dag prima weer.