zaterdag 2 maart 2013

7e Galgenberg Marathon in Rhenen

Peter, Hans, Wim en Gerrit - ze waren in een tijd van vier uur weer terug
De Galgenbergmarathon is geen wedstrijd, maar een marathon waar in een groep wordt gelopen, onder leiding van een aantal mensen die het tempo aangeven en natuurlijk ook het parcours kennen. 

Het parcours is heuvelachtig en gaat voor ongeveer 90% over bospaden en voor ongeveer 10% over verharde wegen. Er wordt gemiddeld 10 km per uur gelopen, heuvel op wat langzamer, heuvel af wat sneller. Ieder loopt voor eigen risico. Het is een z.g. wilde loop, er is geen organisatie en er is dus ook geen organisatie verantwoordelijk.

Om deel te kunnen nemen, moet een marathon over een vlak parcours in een tijd van ongeveer 4 uur tot maximaal 4.15 kunnen worden gelopen. Het parcours is niet vergelijkbaar met dat van een vlakke marathon over de weg. Bij het inschrijven wordt gevraagd om de geschatte tijd over dit parcours. 

De naam Galgenberg is ontleend aan een heuvel in de buurt van Amerongen, waar eeuwen geleden een executieplaats was, tijdens de loop zullen we even stil staan bij "onze naamgever". 




Hoogteprofiel van de Galgenberg Marathon

2 opmerkingen:

Geert zei

Wim, dat zijn veel loopkilometers de laatste tijd. Vorig week de Trail by the Sea, gisteren de Galgenberg Marathon en komende zaterdag de Salland Trail. Mijn complimenten!

wim brinkman zei

Valt mee hoor Geert,Als je de verhalen van andere lopers hoorde,zijn wij maar watjes.
Lopen dwars door Chili(2700km) of lopen in Kaapstad.En er waren er ook wat die vanmiddag rustig weer 30 km liepen in het mooie Vorden.Dus het kan altijd gekker.