zondag 17 maart 2013

Patrick Weijers toont vorm in Rondje Nederland in Arnhem

Patrick Weijers neemt de kop in de 5-kilometerloop, gevolgd door Olaf Bos en Daan Kers in het rode shirt (foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander)
Patrick Weijers won zondag in het Arnhemse Openluchtmuseum, waar zich een recordaantal deelnemers (1.800) meldde, met overtuiging de 5 kilometer van Rondje Nederland.

De 43-jarige Rhedenaar had vorig jaar een topjaar met vijf bronzen medailles bij NK's voor masters. Weijers is ook dit jaar in vorm. Olaf Bos nam het initiatief en kreeg in zijn kielzog Weijers en recordhouder Daan Kers mee. Stilaan ontdeed Weijers zich van zijn twee opponenten, al bood Kers langer verzet. "Daan kwam nog in de buurt. Ik heb steeds hetzelfde tempo aangehouden, al heb ik er maximaal voor moeten knokken", aldus Weijers.

De 10 kilometer leek voor Jay Sauer een trainingsloopje. De Nijmegenaar had halverwege al een voorsprong van twee minuten ten opzichte van de onverslijtbare Velpenaar Paul van Rooyen, die de tweede plaats op de valreep nog moest afstaan aan Robbie Ribbink. Het duo had bijna vier minuten achterstand op Sauer. Van Rooyen loopt binnenkort in het Poolse Debno zijn vijftigste marathon.

Bij de vrouwen won evenals vorig jaar de Utrechtse Karin Gorter de 5 kilometer. Ze geniet van het lopen van wedstrijden in de regio Arnhem. "Oorspronkelijk kom ik uit Arnhem. Ik ben er opgegroeid", zei de 29-jarige Gorter, die een tijd klokte van 19.21. Dat was aanzienlijk trager dan vorig jaar (18.44). "Ik ben nu minder in vorm. Ik ben ziek en geblesseerd geweest", verontschuldigde de winnares zich.

De Arnhemse Lia Wijnberger, nationaal veteranenkampioene op de 5 en 10 kilometer én op de halve marathon, volgde op precies een halve minuut. Ook zij was langdurig geblesseerd en liep zondag voor het eerst weer een wedstrijd (bron).

Geen opmerkingen: