zaterdag 30 maart 2013

Sponsorloop AVA'70 levert € 4.600,- op


Beelden zijn van GelreFM
Door Frank Roos:
Met het organiseren van een grote sponsorloop, namen de leden van AVA`70 Paaszaterdag afscheid van hun atletiekbaan. Binnenkort begint de gemeente immers met de aanleg van een nieuwe atletiekaccommodatie. Er was de hele dag van alles te doen op het complex en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De eerste groep, die in het kader van de sponsorloop in actie kwam, was de groep “Sportief wandelen.” Zij had besloten om de laatste etappe van hun duurtraining op de baan af te werken door het lopen van rondjes. Hun bijdrage liep al in de honderden euro`s en daarmee was de toon al vroeg gezet.
Onder het toeziend oog van een tweetal Paashazen werden de jongste pupillen even na 11.00 uur weggeschoten voor hun sponsorloop. Als een komeet ging de club van start en zelfs een kleine sneeuwbui haalde deze groep jonge talenten niet uit hun ritme. Zonder problemen werd er rondje na rondje gestempeld en de 20 minuten in een flink tempo afgelegd. Hierna was het de beurt aan de Pupillen A en B, die door erelid Jan te Brake sr. Op weg werden geschoten, om zoveel mogelijk rondjes van 300 meter af te leggen. Toen het zonnetje zich even liet zien, ging het tempo nog verder omhoog en waren ouders, opa`s en oma`s en verdere sponsors getuige van een uitstekend stukje duursport.
Om 12.00 uur was er een lunchbreak ingelast en daar werd door iedereen gretig gebruik van gemaakt. In het mobiele restaurant werden broodjes hamburgers geserveerd met een kwaliteit waar menig fastfoodketen een puntje aan kon zuigen. En wat te denken van de ambachtelijk gebakken pannenkoeken? Een pure delicatesse en een streling voor de tong. In het clubgebouw stonden tevens de nodige delicatessen uitgestald. Het betrof diverse soorten taart, muffins en andere lekkernijen, die gemaakt waren door de verschillende leden, die daarmee blijk gaven meer in hun of haar mars te hebben, dan alleen hardlopen. De Paashazen hadden `s morgens de diverse geschilderde eieren laten verstoppen en die konden door de jeugdleden weer opgespoord worden. De drie gedecoreerde AVA`70-eieren waren ook nog eens goed voor een prijs. Met stoepkrijt kon de asfaltbaan opgepimpt worden en verschenen de mooiste creaties.
Na de lunchbreak was het de beurt een de Junioren voor hun sponsorloop. Met een kleine 30 in getal ging het peloton op pad en na een voorzichtige eerste ronde kwam het spel op de wagen en werd het tempo flink opgeschroefd. Van enige verslapping bleek in de looptijd van 25 minuten geen sprake. Sterker nog, de meesten wisten aan het einde nog flink te versnellen en kwamen in een beste eindspurt over start en finish. Hierna was het aan de beurt van de Senioren, die opgesplitst waren in een tweetal categorieën, te weten tot en met 47 jaar en vanaf 48 jaar.  Fanatiek liep men de rondjes op de oude asfaltbaan en voor menigeen ligt hier een geweldig stukje nostalgie en afscheid nemen deed dan ook best een beetje pijn.
Na afloop was het nog enige tijd zeer gezellig in het clubgebouw en de feestvreugde werd nog verder vergroot, toen de organisatie bekend maakte, dat de Sponsorloop en aanverwante activiteiten maar liefst €4600,00 op hadden gebracht. Gezien het feit, dat nog niet alle sponsorbedragen waren geïncasseerd, zou dit bedrag de komende week nog best een klein beetje op kunnen lopen. Een prachtig resultaat natuurlijk, waar de activiteitencommissie bijzonder blij mee is. Daarnaast een grote pluim voor het korps van vrijwilligers, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op deze dag. Tenslotte nog een woord van dank voor alle bedrijven en overige sponsors, die hun bijdrage hebben geleverd aan deze activiteit, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de inrichting van het nieuwe clubgebouw!

2 opmerkingen:

Geert zei

Een prachtig bedrag om op één zaterdag bij elkaar te lopen.

Dave zei

Hulde aan de organisatie. Al die pannenkoekbakkers, hamburgergrillers, taarten-kunstenaars, inschrijvers, speaker Frank, de jodalahietiemuziek, Anton met de koffie, Patrick met de foto-camera, de stempelaars, de sponsoren en de rest. Was een bere-gezellige dag.

Dave