zaterdag 2 maart 2013

Winterswijk - 25e Engelse Mijlenloop 16,1 km - 1:22:55 min - 42e plaats

Met Marco naar de eindstreep

Vandaag staat er voor mij een 5 Engelse Mijl in de planning maar op het laatste moment wordt dit veranderd. Doordat ik zaterdagmorgen werken moet en dit wat uit loopt, is het al na half twee als ik pas in Winterswijk aan kom. Ik heb voor mijn gevoel te weinig tijd om me nog goed voor te bereiden en neem het besluit om maar aan de 10 Engelse Mijl mee te doen. Ik ga er een mooie training van maken en dat komt me nog niet eens zo gek uit. Komende zaterdag staat namelijk de Salland Trail in Nijverdal op het programma en daar loop ik een afstand van 25 kilometer. 

Tijdens het inschrijven hoor ik dat Marco van Rijs ook de 10 Engelse Mijl loopt en ik besluit om met hem mee te lopen, twee jaar geleden begeleide hij mij op de fiets als onderdeel voor zijn trainerscursus. We spreken een eindtijd met elkaar af van tussen de 1:20 en 1:25 uur. De laatste keer dat ik deze afstand in een wedstrijd heb gelopen is al even geleden en was bij de Bridge to Bridge in Arnhem (september 2005/1:02:19 min). Ongeveer een kwartier voor dat de wedstrijd begint zijn we in het start- en finish gebied, lopen een klein eindje warm en maken ons gereed.

We zoeken een plaatsje midden in het vak en gaan na het startschot rustig weg. We zijn nog niet bij de eerste kilometer of we zien Gerrit Dijkslag ons al weer tegemoet lopen en vragen ons af wat er met hem aan de hand is. De eerste kilometers gaan bijna allemaal precies volgens schema (5.00-5.15 min) en het loopt lekker weg. Rond de vierde kilometer komt Gerrit ons weer achterop lopen en nu snappen we er helemaal niets meer van. Na de wedstrijd horen we van hem hoe het precies zit, het beste ermee Gerrit!

We komen de eerste ronde door in precies 41 minuten en liggen goed op schema. Af en toe vraagt Marco of het iets rustiger kan maar hij kan het tempo goed vast houden. Marcel Mateman loopt een stukje met ons mee maar hij heeft nog wat over en even later zien we hem langzaam bij ons weglopen. De tweede ronde gaat het iets langzamer maar we komen in een mooie tijd van 1:22:55 min over de finish. Mijn eerste 10 Engelse Mijl als vijftig plusser zit er op, ik heb de komende jaren een tijd staan om te verbeteren en Marco en ik zijn klaar voor de Salland Trail!
Even bijkomen na de wedstrijd, het podium was echter ver weg

4 opmerkingen:

Geert zei

He Marco, het was een mooie atletiekmiddag. Prachtig weersomstandigheden, lekker gelopen en een mooie tijd, thanx!

Marco zei

Geert Jij ook bedankt, ik hoop dat ik iets voor jou kan betekenen in de Salland treel :) denk ut wel .

Davy zei

Heren veel plezier bij de Salland treel.

Jelle zei

mooie foto,s
geert allebij de foto,s