donderdag 9 januari 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 11

De bikkels van de C-groep in Doetinchem en.......
And the winner is……..

De stemmen zijn geteld. Het sportmoment van 2013 is bekend! Velen hebben hun hoogtepunt met de wereld gedeeld. De uitslag is natuurlijk hartstikke twijfelachtig, maar de stemmers hebben gesproken! Alle hoogtepunten staan op gelijke voet, maar hieronder wordt toch een lijstje met de vijf meest gekozen momenten gepresenteerd. Er is immers altijd een baas boven baas! Veel pareltjes hebben de top vijf net niet gehaald! Marieke Prinsen komt helaas een paar stemmen te kort voor een top klassering. Ze liep dit jaar een geweldige marathon in het Duitse Steinfurt. Ook Wim Brinkman valt buiten de boot. Hij was niet genomineerd voor één sportmoment, maar hij wordt geroemd om zijn gehele oeuvre. Marieke en Wim hebben natuurlijk alle kans om in 2014 wél de top vijf te halen. Sander Wikkerink mag het grappigste sportmoment van 2013 op zijn naam schrijven. In Hengelo wilde hij letterlijk met zijn speer mee vliegen, dit lukte niet helemaal. Tim te Brake maakte voor deze verkiezing een ge-wel-dig filmpje waarin ook het kunst en vliegwerk van Sander te zien is. Verder was er een prachtige prestatie op het Varsseveldse voetbalveld, een indrukwekkende reis door Kenia en de rentree na jarenlage afwezigheid van de heren competitieploeg. Het letterlijke hoogtepunt van 2013 behaalde Bart Wesselink. Hij sprong met zijn polsstok over 2.20 meter!
Nu is de spanning voldoende opgebouwd. We gaan naar de top 5! Of ik het met alle keuzes eens ben, laat ik even in het midden. Toch is het een boeiend lijstje met een heel verassende winnaar. Maar bij deze verkiezing geen doorgestoken kaart, geen verdoezeling van stemmen of andere dubieuze handelingen. Het is gewoon ouderwets meeste stemmen gelden.

5 – Come Back van Theo Stronks
Frank Roos bracht dit fantastische moment in stemming. Het is ook één van mijn favorieten. Na een aantal jaren van zwaar blessureleed maakte Theo in oktober zijn rentree in een wedstrijd. Bij zijn geliefde Wim Lebbink Herfstloop in Wehl testte hij zijn nieuwe heup op de vijf kilometer. Zichtbaar emotioneel passeerde hij de finish, een schitterend gezicht! Ik ben oprecht blij dat één van de steunpilaren van Ava’70 weer terug is aan het front. Er gaan zelfs geruchten dat er alweer een marathon op de planning staat…

4 – De komst van de gloednieuwe accommodatie!
Dat dit hoogtepunt zo laag staat op het lijstje is voor mij een groot raadsel. Naar mijn mening is dit met afstand hét moment van het jaar. Ik kan wel stellen dat dit mijn hoogtepunt is in 11 jaar atletiek. Eindelijk trainen op een fatsoenlijke atletiekbaan in plaats van een mislukt fietspad. Eindelijk douchen in een prachtige kleedkamer in plaats van een soort Oost-Duitse sportbarak. Het is een prachtig gezicht. Van deze accommodatie gaan we tot in lengte van jaren genieten.
Deze vierde plaats is ook te danken aan Gerben Duenk. Zijn fanatieke lobby heeft veel stemmen opgeleverd.

3 – De loopclinic
De grootste verrassing van het jaar was voor Ava’70 de opkomst bij de loopclinic voor beginners. Ruim 90 personen kwamen af op deze cursus. De schrik was groot, maar het succes was nog veel groter. Veel deelnemers staan inmiddels in het ledenbestand van Ava’70. Een terechte notering in deze lijst. Deze prachtige derde plaats is ook te danken aan Gerben Duenk. Zijn fanatieke lobby heeft veel stemmen opgeleverd.

2 – De jeugdafdeling van Ava’70
Met meer dan honderd pupillen en junioren is de jeugdafdeling van Ava’70 erg succesvol. Het trainersgilde weet keer op keer de jeugd te enthousiasmeren. Het einde van de groei is dan ook nog lang niet in zicht. Ieder week zie je weer nieuwe gezichten op de Hamelandbaan. Dan zijn daar nog de evenement als het jeugdkamp, het Track & Field trainingskamp en de clubkampioenschappen die al jaren erg populair zijn.

1 – De bikkels van de C-groep
Een erg verrassende nummer 1. De C-groep traint onder leiding van Johan Assink, Gerben Duenk, Gerda Demkes, Herman Baten en good old Jan te Brake sr. hard om hun doelen te bereiken. Een grote groep lopers liep afgelopen jaar de halve marathon van Doetinchem en/of de 10 Engelse Mijlenloop in Eibergen. Ook de atleten en atletes die keihard hebben gezwoegd om een kortere afstand te voltooien, delen natuurlijk mee in dit succes. De groep die bekend staat als ‘recreatiegroep’ toont zich week-in-week-uit bij wedstrijden in de regio. Het is prijzenswaardig hoe de c-groep zich binnen de vereniging en ver daarbuiten manifesteert. Daarnaast is er de maandagmorgengroep. Vaak denigrerend ‘trimgroep’ genoemd. Ik had vorige week zelf de eer om deze enthousiaste groep eenmalig te trainen en het stempel ‘trimgroep’ is belachelijk en volstrekt Flauwe kul! Een verrassende maar zeer terechte nummer 1!


Iedereen hartelijk dank voor het stemmen. Klik op de link voor een compleet overzicht van de genomineerde sportmomenten
.....Eibergen

3 opmerkingen:

Gerdie Duenk zei

allemaal gefeliciteerd

Gerben zei

Gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Dat we een geweldige club hebben was al duidelijk en is nu nog..........
Erwin je hebt er wederom een leuk stuksken van gemaakt.

Anoniem zei

Nominatie leukste columnist...


ERWIN WAMELINK