woensdag 1 januari 2014

Terugblik op het jaar 2013

Samen met enkele wereldtoppers bij de Montferland Run in 's-Heerenberg
Als ik terugblik op het jaar 2013, kijk ik met een tevreden gevoel terug. Geen blessure's, redelijke tijden met de wedstrijden en er zaten een aantal leuke en mooie wedstrijden of trainingen tussen. Vorig jaar sloot ik mijn terugblik af met het stellen van twee doelen. Een 5 kilometer onder de 19.30 minuten en een 10 kilometer onder de 41 minuten. Erg gemakkelijk zou het niet worden maar we zouden er wel voor gaan! Op de eerste genoemde afstand kwam ik één seconde tekort (Gerard Tebroke Memorial 19,30 minuten), maar toch heb ik 9 wedstrijden onder de 20 minuten kunnen lopen. Tot mijn verbazing zie ik dat ik in heel 2013 aan geen één 10 kilometer wedstrijd heb meegedaan. Dat moet het dit jaar maar gebeuren. 

Wel heb ik aan 7 wedstrijden deelgenomen die langer dan 15 kilometer waren en dat is ook erg veel voor mijn doen. Zelfs de halve marathon van Zwolle kwam er plotseling bij tussen en aan deze afstand had ik in wedstrijdverband sinds 1993 (Warnsveld) niet meer mee gedaan. Ik merk wel steeds meer dat ik bij bepaalde wedstrijden niet op de tijd let en lekker met de meute mee loop en dat bevalt me prima. Ook stonden er drie Trails op het programma en dat wordt toch steeds meer mijn ding. Heerlijk lopen door de bossen en weilanden om ondertussen te genieten van de vaak prachtige omgeving. 


Door de verschillende wedstrijden heb ik dit jaar in vier landen mogen lopen en dat geeft me toch altijd een bepaalde kick. Wedstrijden zijn wedstrijden maar dit verschilt in sommige landen nogal eens. Bij de Zorgmarathon op Papendal werden we met onze zorginstelling Estinea 4e van Nederland en daar zit misschien in de toekomst zelfs nog wel iets meer in het vat. Van de vele wedstrijden heb ik er dit jaar maar twee in Duitsland (Borken en Wesel) gelopen en dat is erg weinig voor mijn doen.


Ook aan de verschillende loopjes, die ik vaak samen met anderen mocht organiseren, mag ik altijd graag mee doen. Of het nu 's morgens om 5.00 of 7.00 uur is, gewoon overdag of 's avonds in het donker, ik beleef er altijd veel plezier aan. Ook hier wordt absoluut niet naar de tijd gekeken. Bij één van deze trainingsloopjes had Patrick Ikink zelfs een prachtig "Late Kerst & en te vroege Nieuwjaarsloop" spandoek laten maken.

Als ik een top 5 van wedstrijden van dit jaar mag geven, dan is deze in willekeurige volgorde:

Halve Marathon van Zwolle, Trail van Vlaanderen in Oudenaarde (België), Jogging des Douaniers in Maquenoise (België), Montferland Night Trail in Stokkum en de Zorgmarathon op Papendal. Met de Gerard Tebrokeloop in Aalten en de Kramp Run in Varsseveld hier net achter.

De doelen voor het komende jaar stel ik iets bij: 5 kilometer onder de 19,40 minuten en de 10 kilometer onder de 41,22 minuten (PR 50+). Maar als ik weer een jaar blessurevrij mag lopen, stel ik deze doelen direct naar het tweede plan
Halve Marathon in Zwolle met Wim Brinkman en Henk Lammers
Jogging des Douaniers in Maquenoise (België)
Allemaal prijs in Wesel (Duitsland)
Trail van Vlaanderen, op de Markt in Oudenaarde (België)

Trainingsloop bij Patrick en Sabine Ikink in Barlo, achter het prachtige spandoek

1 opmerking:

Katja zei

Geert, kan me voorstellen dat tijden minder belangrijk worden. Je bent ook geen 30 meer. Haha wieters een mooi verhaal.