donderdag 27 maart 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 22

Denis Woeltjes steelt de show met zijn Angus Young imitatie, de goedlachse 45 plusser geeft een geweldige gitaarsolo in spagaat weg
Er mag gedanst worden!

Loes: “Mama, gaan we zo naar huis? Ik ben moe”
Katja: “Ja doen we. We stappen om 11 uur op de fiets.”
Loes: “Maar het is pas half 7”
Katja: “Precies. Wat is nou vier en een half uur in een mensenleven.”

Een gat in het plafond, wijnvlekken in de loungebank, lampen die als drumstel worden gebruikt en een bierlucht die nooit meer uit de gordijnen trekt. Kortom: het openingsfeest van de nieuwe Ava-accommodatie is een overweldigend succes.

De dag begint heel beschaafd. Een lekker kopje koffie met een mierzoet gebakje, hier en daar een gesprekje en vooral heel veel mensen. De kleinsten hebben de mogelijkheid om een aantal Oudhollandse spelletjes te spelen en de volwassenen proberen een vogel van een stokkie te knallen. Normaliter duurt het vogelschieten een halve dag, maar bij Ava ligt het gevleugelde stuk piepschuim binnen een mum van tijd op de grond. Na het schieten barst de pleuris los.

Alsof er voedselpakketten worden uitgedeeld aan hongerige Afrikaantjes. Dit moet het personeel van de patatkraam van ’t Noorden denken wanneer ze alle duwende en schreeuwende ava-leden voor hun kar zien staan. Jan te Brake jr. geeft  Dirk te Maat een kopstoot en een elleboog in het gezicht om vooraan te komen. Dirk heeft een bloedneus en een ster in zijn bril maar laat zich niet zomaar wegduwen. “Eén halve haan, twee berenhap saté en een balletje mayo,” roept een zwaar uitgehongerde Gerrit te Lindert vanaf de atletiekbaan. Anky Bruil en Gerrit-Jan Jansen houden een voedselgevecht. Het is een grote puinhoop voor de vreetkeet.

Binnen in het AvaCafé gaat de muziek steeds harder. Het barpersoneel loopt zich de benen uit het lijf. Halverwege de avond is het grootste gros afgetaaid en blijft er een groep diehards over. Ingrid van Zolingen en Katja Demkes, ook wel de Bonnie St Claire van Ava genoemd, openen het bal op nogal bijzondere wijze. Ingrid, die in twee uur tijd acht flessen witte wijn heeft weggetikt, heeft haar eigen dansje bedacht. Het is de bedoeling om af en toe spontaan op de grond te vallen. De lege flessen bier volgen Ingrids voorbeeld. Binnen enkele uren verandert het nieuwe clubgebouw in een glasbak. Denis Woeltjes steelt de show met zijn Angus Young imitatie. De goedlachse 45 plusser geeft een geweldige gitaarsolo in spagaat weg. Geert Wevers (bouw) probeert dit ook, maar hij lijkt bij de kleinste beweging zijn hamstrings af te scheuren.

Geert Wevers (zorg) begint ook baldadig te worden. Geert, die tot ergernis van zijn vrouw, de hele avond zijn jas aanhoudt, introduceert een nieuw spel: ‘Borrelnootwerpen.’ Met zijn dronkenmanskunsten haalt hij het bloed onder de nagels vandaan bij barkeeper Frank Roos .De organisatie probeert inmiddels met man en macht het beschonken feestpubliek uit de kantine te jagen. Herman Baten is het hier niet mee eens. “Willen jullie meer of minder gezeik!!” schreeuwt hij door de microfoon. De feestende menigte reageert in koor: minder, minder, minder! Ingrid van Zolingen is zo boos dat ze met de luchtbuks een gat in het plafond schiet. Drankorgel, danser en zanger Marco van Rijs uit het mooiste stadje van de gemeente Aalten, mag de prijs van ‘irritantste schreeuwlelijk van de avond’ op komen halen bij de organisatie. Met een grote toeter weet hij veel klassiekers van onder andere de Golden Earring, Dire Straits en Deep Purple te verzieken.  De avond loopt totaal uit de klauwen 

Om half 1’s nachts kruipen de laatste nachtbrakers de geel-blauwe bunker uit. Maurice en Barry Magis ondersteunen elkaar terwijl ze naar buiten zwalken. Op de terugweg imiteert ‘Spätlese Ingrid’ de reuzenslalom van de Olympische Spelen. Ze rolt van de ene kant van de weg naar de andere. Of ze is beloond met een gouden medaille is tot op de dag van vandaag onduidelijk.

Enkele fuifnummers denken dat ze nog niet voldoende gezopen hebben en maken zichzelf nog even volkomen belachelijk bij Café Leuven. Rond vier uur hebben omwonenden van de kroeg de laatste Ava-leden het café zien verlaten. 
Er wordt gesuggereerd dat dit feestje tijdens de ledenvergadering door enkele fanatiekelingen nog dunnetjes wordt overgedaan. 
Marco van Rijs weet met een grote toeter veel klassiekers van onder andere de Golden Earring, Dire Straits en Deep Purple te verzieken
en gezellig was het met van links naar rechts de dames Rensink, Lammers en Deunk

7 opmerkingen:

Katja zei

Haha Erwin, gelukkig valt het mee. Precies zoals het was, heb je het beschreven

Jan zei

sorry dirk

Maurice zei

En gezellig was 't! ;-)

Unknown zei

Jeeetje, ik heb dus een boel leuks gemist :(

Andre Br. zei

Hmmmm, ik zal Anky toch eens aanspreken op haar gedrag....Dit had ik niet van haar verwacht!

Anita R. zei

Hahahahahaha....top stukkie!

Marco zei

Skande vink dit!:)