zaterdag 1 maart 2014

Verslag van de 26e Engelse Mijlenloop in Winterswijk

Lars Duistermaat
Eenzame strijd ontpopt zich voor Duistermaat in tweede zege Run Vision Mijlenloop
Door Benno Stevering
WINTERSWIJK – Lars Duistermaat van de organiserende atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk bracht zaterdag de titel op de tien mijl terug naar Winterswijk. Hij legde de 16,1 kilometer af in een tijd van 57.42 minuten. Duistermaat kreeg bij zijn eenzame thuiswedstrijd geen directe concurrentie aan kop. In 2011 won hij al eerder en in 2012 werd hij tweede achter Erik Niemeijer uit Breda. Vorig jaar tobde Duistermaat met een blessure en ging de zege naar Gerton Prinsen uit Eibergen. ‘’Het bestaande parcoursrecord van John Langatkipsumbai is al tien jaar met 49.42 minuten onbereikbaar. Wel was ik in goede vorm. Ik draaide al enkele lekkere weken. Het parcours is mij goed bekend.
Ingrid Prigge liep bij de dames in 2006 een parcoursrecord van 58.13 minuten. De winnares van deze editie, marathonloopster Gea Siekemans uit Enschede noteerde een tijd van 1.09.45 uur. Hiermee was ze langzamer dan triatlete, Dorothe Vrieze uit Zelhem die vorig jaar 1.05 uur noteerde. Er kwamen ruim 300 deelnemers aan de start van de 26e Mijlenloop. Eddie Grotenhuis reikte namens hoofdsponsor RunVision na afloop de prijzen uit. De 26e editie van de Mijlenloop wordt de laatste die op het huidige parcours langs de Groenloseweg en door Meddo wordt afgewerkt. 
Volgend jaar zal de wedstrijd starten en finishen op het nieuw te bouwen complex van Archeus aan de Vredenseweg. Een laatste kans dus om het oude parcoursrecord nog even scherper te stellen, al zal dat zelfs voor de toppers een zware kluif worden. Bij de heren staat de snelste tijd namelijk al tien jaar vast bij John Langatkipsumbai op 49.42 en bij de dames staat die al zeven jaar op naam van Ingrid Prigge, die in 2006 58.13 klokte. De winnares van vorig jaar, triatlete Dorothé Vrieze, kan daar met haar 1.05 nog niet aan tippen. Denise van der Donk van AVA’70 toonde aan dat ze goed overweg kon met het verharde parcours en noteerde een tweede tijd van 1.15.12 uur. Ze was erg blij, temeer dat ze goed herstelde na een klaplong na een  schouderoperatie vier maanden terug.

Geen opmerkingen: