zondag 30 maart 2014

Leonard Komon debuteert met overwinning in 34e halve marathon van Berlijn

Tonny Baten, Sandra Wassink en Ronnie Boekelder
Leonard Komon heeft tijdens zijn debuut op de halve marathon meteen een knappe prestatie neergezet. De Keniaanse wereldrecordhouder op de 10 en 15 kilometer won vandaag de halve marathon van Berlijn. Hij deed dat in een tijd van 59:14.
Komon ging, zoals we van hem gewend zijn, furieus weg. Hij lag de eerste helft van de wedstrijd op wereldrecordtempo maar dat bleek een beetje teveel gevraagd voor de Keniaan. Ook het parcoursrecord verdween langzaam uit beeld. Komon kreeg de zege overigens niet cadeau, hij was tot aan de meet verwikkeld in een spannende strijd met zijn landgenoot Abraham Cheroben.
Bij de vrouwen ging de winst naar de Ethiopische Tadelech Bekele. Zij won de wedstrijd in een tijd van 1:10.05 en finishte daarmee acht seconden voor de Keniaanse Agnes Mutune. De derde plek was voor de Duitse Sabrina Mockenhaupt.
De Aaltense lopers Tonny Baten, Ronnie Boekelder  en Sandra Wassink kwamen in een tijd van 2:00:46 uur over de finish. Dit betekende een nieuwe persoonlijk record voor Sandra.