zondag 30 maart 2014

Foto's, video en verslag van de 9e halve marathon van Venlo

Vanmorgen om 9.00 uur ben ik met de trein vertrokken richting Venlo, om daar mee te doen aan één van de mooiste lopen van Nederland. Jaren geleden heb ik op advies van Henk Mengers deze loop in het programma opgenomen, voor de personen die een voorjaarsmarathon wilden gaan lopen. Het was een schot in de roos, ook al loop je nooit een marathon maar deze loop moet je een keer mee maken. Na een voorspoedige reis van bijna 3 uur (geen trein tussen Arnhem -Nijmegen, dus met de bus) was het een grote drukte in Venlo. De 10 kilometer loop was namelijk net gestart en het start gebied en finish gebied ligt midden in het centrum, dus van uit het station direct de drukte in. Door het mooie weer was het heerlijke toeven in het park, hier kon men zich omkleden, de tas in bewaring geven, maar ook genoeg eten en drinken. 

Rond 2 uur is de start van de halve marathon en al ruim van de voren knalt de muziek uit de luidsprekers en staan er langs het startvak, de dames van de lokale basic-fit de boel op te warmen (als dat nog nodig is met 24 graden). Overal  kun je via grote schermen alles volgen, maar gelukkig klinkt eindelijk het startschot en onder een regen van confetti beginnen we. De eerste kilometer gaat dwars door het centrum en daar blijkt al hoe druk het is, want men staat er echt rijen dik. Maar hoe verder we ook komen, het blijft druk en waar alle toeschouwers van dan komen, het zal wel te maken hebben met het mooie weer. En zo gaat het 21 kilometer lang door, veel toeschouwers, versierde straten, complete buurtfeesten en honderden kinderen die een high five willen. 

In de bocht naar het pontje naar Baarlo(de Mengers bocht) zijn zelfs de zusters uit het lokale klooster gekomen om ons aan te moedigen, ze weten niet wat hun overkomt. Van hoempa-pa muziek, blaosmuziek van Ge Reinders tot  keiharde beat en zelfs het nummer Highway to Hell, alles komt deze middag voorbij. Maar het helpt wel, want na 1:32:03 uur kom ik dik tevreden over de finish, weer een  mooie ervaring rijker. Tijd telt eigenlijk niet, het gaat puur om het gebeuren, je moet er gewoon een keer bij geweest zijn. Volgend jaar de 10e keer, dus een nog groter feest. Het zou mooi zijn om met meer AVA’70 mensen dit bijzondere loopfeest bij te wonen. Ik ga zeker weer.

Sportieve groet Wim Brinkman

uitslagen

foto's 10 kilometer

foto's halve marathon

site organisatie


De video is gemaakt door Ton Stikkelbroeck, Wim loopt bijna aan het einde van het filmpje aan de linkerkant van de weg.

1 opmerking:

ineke mengers zei

Ik ben er volgend jaar weer bij.
Wat een loopfeest!
Henk Mengers