zaterdag 29 maart 2014

6e Landal-loop in Haarle 10 km - 42,33 min - 4e plaats M50

Bijna bij de finish
Als ik in Haarle de kleedruimte binnenloop word ik vriendelijk begroet met "Hallo Geert Wevers". Ik kijk de wat oudere man aan maar kan hem niet zo gauw thuis brengen. Hij stelt zich voor als Gerrit Schuitema en zegt me te kennen van mijn blog en er zelf ook één bij houdt (www.gschuitema.blogspot.nl). Zijn vrouw Harmke, die naast hem zit, maakt graag foto's en zo hebben ze een leuke gezamenlijke hobby. Hij beloofd me de link van de foto's toe sturen en daar houdt hij zich ook netjes aan. Als ik later in de uitslagen kijk zie ik dat hij uit Emmen komt en blijkt maar weer wat voor een machtig medium internet is. Erg leuk om op deze manier een atleet iets beter te leren kennen.

Het is meer dan twee jaar geleden (februari 2012 in Vreden) dat ik aan een 10 kilometer mee heb gedaan. Mijn persoonlijke record op deze afstand staat bij de M50 op 41,22 minuten en deze tijd houd ik toch iets in mijn achterhoofd. Maar het is warm en ik ken het parcours ook niet en al snel in de wedstrijd blijkt dat deze tijd vandaag wat te hoog gegrepen is. De eerste kilometer loop ik met Patrick Ikink en Gerrit Dijkslag maar dan lopen ze langzaam bij me weg. Op het lange rechte fietspad kan ik eerstgenoemde nog in de verte waarnemen en Gerrit loopt daar nog een eindje voor.

Na een rondje over het park De Hellendoornse Berg van Landal staan ze al met water en ik heb het gevoel dat ik er al aan toe ben, we zijn nog geen 800 meter weg. Dat beloofd nog wat als we de bossen in gaan voor twee rondjes van ongeveer 4,5 kilometer. Halverwege moeten we twee heuveltjes beklimmen en dat valt me niet mee. Bovenaan de laatste bult staan ze gelukkig weer met water en dan is het toch wel erg lekker om wat te nemen. Een langere afdaling ligt voor ons en heb ik even tijd om op adem te komen.

De tweede ronde is het een kwestie van uitlopen en veel meer zit er vandaag ook niet in. In de uitslagen sta ik met een tijd van 42,28 minuten, zelf klok ik 5 seconden langzamer en dat is op de finishbeelden ook duidelijk te zien. Patrick zit ongeveer één minuut (41,26 min) en Gerrit ruim drie minuten (39,17 min) voor me. Na afloop genieten we nog van het heerlijke zonnige terras op het prachtige Landal park waar we van de serveerster horen dat het vorig jaar met de wedstrijd nog begon te sneeuwen. We hadden het slechter kunnen treffen!

2 opmerkingen:

jelle zei

Wat sta je toch mooi op de foto geert met dat mooie weer

Marco zei

Toch weer ouderwetse klasse Geert!
Afzien dus :)