dinsdag 8 juli 2014

Aalten GUV Zomeravond Run 5 km - 19.44 min - 23e plaats

De start van de GUV Zomeravond Run
Op de eerste zomeravondloop van AVA'70, de Intratuinloop in Bredevoort, moest ik werken maar aan de tweede kan ik wel mee doen. De Zomeravond Run is ten opzichte van de vorige jaren enkele weken naar voren gehaald en dat zal wel te maken hebben met de wensen van de sponsor, de Gelderse Uitvaart Verzekering. Mooi dat directeur Bert van Asselt zo een bijdrage levert aan deze prachtige loop.

De hele dag komt de regen met bakken uit de lucht maar enkele uren voor de wedstrijd klaart het op en is het heerlijk weer om te gaan lopen. De route is ingekort naar 5 kilometer (voorheen 6 km) maar loopt net als andere jaren het Walfortbos in. Ook Ina en Bram doen mee en met zijn drieën staan we aan de start. De belangstelling voor de 5 en 10, die gelijk van start gaat, is geweldig en het blijkt maar weer dat er voor deze kleinschalige loopjes voldoende animo is en blijft.

De GUV Zomeravond Run is de eerste hardloopwedstrijd die vanaf de nieuwe accommodatie vertrekt en na een driekwart ronde op de baan gaan we, door het tunneltje, rechtsaf de Walfortlaan in. Hier wordt ik voorbij gelopen door een groepje atleten (Patrick, Luuk, Tim, Erwin) dat gehaast wordt door Mark te Brake. Het gaat me allemaal net te hard af en ik kan dus niet aanhaken. Gelijk na de eerste kilometer is de splitsing tussen beide afstanden en dat staat prima aangegeven. 

Nog geen kilometer later kom ik de iets langzamere lopers van de 10 kilometer al weer achterop maar dat levert geen problemen op. Het heeft ook wel wat dat je steeds naar iemand toe kunt lopen om hem of haar later voorbij te gaan. Als we weer op de Walfortlaan komen moeten we rechtsaf het bos in, in de richting van Bredevoort.

Op het fietspad heb ik nog een mooie strijd met Gerrit-Jan Jansen en jeugdlid Tim Mengerink van AVA'70. We lopen bijna gelijktijdig de baan op en zie dat ik de wedstrijd onder de 20 minuten kan eindigen. Bram (18,20 min) heeft het na de 3e kilometer zwaar gehad, hij heeft van 2 tot en met 7 juli met een tentje op het Rock Werchter festival in België gestaan, en dat speelt hem een dag later toch een beetje parten. Ina verbeterd in haar 2e wedstrijd haar PR met bijna anderhalve minuut (28,32 min).
Bert van Asselt

Geen opmerkingen: