donderdag 3 juli 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 34

Dave Posthumus: een fenomeen
Flamboyant, enthousiast, energiek, uniek in zijn soort, echtgenoot en vader van vier, prettig gestoord, vriendelijk en een echte doorzetter. Als Dave Posthumus over een jaar of honderd de pijp uit gaat, ligt de tekst voor zijn grafsteen al klaar. De goedlachse verzekeringsadviseur is ongeveer een jaar in het bezit van de voorzittershamer van Ava’70. Hij laat de vereniging stijgen tot ongekende hoogte. Het fenomeen heeft alles wat een atletiekvereniging nodig heeft.

Toegegeven: Dave nam het voorzitterschap op het perfecte moment over. De nieuwe atletiekbaan was in aanbouw, het AvaCafé werd in rap tempo uit de grond gestampt, de aanmeldingsformulieren gingen als warme broodjes over de toonbank en de vereniging kwam dag-in-dag-uit positief in het nieuws. Dat neemt niet weg dat Dave in één jaar tijd de vereniging een enorme boost heeft gegeven. Onder het  fanatieke bewind van de geboren Tukker is de jeugdafdeling geëxplodeerd. Het ledenaantal groeit zo hard dat de jeugdtrainers alle zeilen moeten bijzetten om de vele trainingen in goede banen te leiden. Dit lukt tot op heden perfect. De groter wordende groep jeugdtrainer is ook mede de verdienste van de pas 40-jarige Ava-kapitein. Hij weet de jeugdtrainers op een geweldige manier te motiveren. Het is een sterker en hechter team dan ooit tevoren.

Dave doet dit natuurlijk niet allemaal alleen. Hij wordt omringt door stuk voor stuk gepassioneerde mensen. Als de voorzitter iets ‘te’ enthousiast wordt, trapt penningmeester Evelien Hillen direct op de rem. Evelien – streng maar rechtvaardig – is al jaren de drijvende kracht achter de gezonde financiële situatie van de club. Sander Wikkerink behartigt de belangen van de jeugd. Zonder hem zijn leuke evenementen zoals de in april gehouden ‘Athletic Champs’ onmogelijk. Frank Roos  en Patrick Ikink zijn achter de schermen enorm belangrijk. Frank is, bijna in zijn eentje, verantwoordelijk voor de positieve uitstraling van de club. Met zijn gouden pen schrijft hij verslag na verslag. De kranten staan bomvol met zijn prachtige verhalen. Patrick bindt met zijn charmes menig sponsor aan de vereniging. Hij is het minst ervaren bestuurslid, maar is nu al een onmisbare schakel binnen het 7-koppige gezelschap. Anky Bruil is de stille kracht achter het bestuur. Met haar daadkracht en positieve houding zorgt ze ervoor dat alles administratief op rolletjes loopt. Hardloopgoeroe Hans Prinsen is vastberaden en heel doortastend. Als hij iets in zijn kop heeft, dan moet dit ook gebeuren. De prachtige nieuwe clubkleding mag op zijn conto worden geschreven. Dave stuurt het bestuur op geheel eigen wijze aan.

Ahtletic Champs:
Een eerste zware beproeving voor Dave waren de Athletic Champs. Dit is een pupillenwedstrijd in nieuwe vorm. Nooit eerder organiseerde Ava’70 een baanwedstrijd. Meer dan 200 pupillen uit de regio vulden de Hamelandbaan. Het was keihard werken, maar och och och wat was het een geweldig evenement. Ongeveer heel de vereniging heeft zich ingezet om deze wedstrijd te laten slagen. Met succes.

Komend weekend staan Dave en zijn manschappen weer voor een prachtige uitdaging: het jaarlijkse jeugdkamp. 120 pupillen, junioren, jong volwassenen en eeuwig jeugdigen, verblijven dit weekend op het Ava-terrein. En hoewel je het nooit met zekerheid mag zeggen, denk ik dat het wederom een geweldig succes gaat worden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal nooit zo’n slijmbal ben. Eigenlijk vind ik het ‘stoerder’ om lekker te zeuren en te zeiken, maar af en toe moet je een uitzondering maken. Ik vind het namelijk een feest en een voorrecht om lid te zijn van de mooiste vereniging van Nederland met de aller aller beste voorzitter.

Een heel tevreden lid! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou nou nou wat een credits. Uiteraard is dit veel leuker om te lezen dan een bak bagger over je heen.
Maar toch.... too much credits.

Weet je..... een vereniging leiden is geen werk. Het is ontzettend leuk om te doen. Met name omdat het allemaal leuke mensen zijn om mee samen te werken. Wat nou als we een stel AVA-janen ertussen hadden zitten die alleen maar lopen te zeuren en te zei... Da's geen klap aan.

We hebben met AVA'70 wel zo'n geweldige club. En inderdaad de leukste club van heel Nederland. Maar alleen dankzij onze AVA-janen die zich inzetten voor de club.
Ik geniet er enorm van als ik bijvoorbeeld Theo Stronks als analyticus op de baan naar zijn atleten zie loeren. Of de trainers van de nieuwe D groep. Lenie Wamelink, Carmen Keuper en Erik Hoogerbrug. Hoe Lenie voor de GTM loop de atleten nog even moed inspreekt voordat ze van start gaan. Of wat denk je van Gerda Demkes en de dames Griffioen en Balke. Elke maandagochtend staan ze klaar voor de groep.

Als ik denk aan onze Marco die een topper is met de wedstrijdresultaten. Gewoon profi.
Of Johan Assink die nergens zijn hand voor omdraait en alweer staat te popelen om nieuwe mensen op te leiden.
Denk ff aan Dirk ter Maat... Die man regelt zoveel dingen op de achtergrond dat wil je niet weten.

Hoe geweldig is onze Rolien wel niet. Achter en voor de bar. Ouder-contactpersoon, Boekelder-trainingspakken uitdelen, Adidas clubkleding verdelen. De hele AVA'70-café-crew.
Of een Geert Wevers die zo'n stoere Jelle introduceert binnen de club.

Ik geniet van onze hele jeugd-trainers-corps. Wat een gouden team. Een mooie mix van veel lol en matige atletiek.
Erwin samen met jou en 12 kids afgelopen zaterdag. Ik had ff geen inspiratie. En hupakee... je had een briljante voorzet... Lactaattraining in het 3 bos. Ik vind Sien een top-mens. Wat kun je met haar lachen en dingen goed organiseren. Gister nog. De jeugd was niet vooruit te branden op de training. Ze haalt die jongens en meiden bij elkaar... spreekt ze ff duftig toe... en de trein begint te lopen. Top-wijf.

En dan ons bestuur... Ja schuif ze inderdaad maar veel credits toe. Geheel belangeloos. Onbetaald....
Gouden team.... Ieder met z'n eigen talenten. Gewoon genieten met die gasten. Daarom vergader ik ook het liefst zo lang mogelijk met hun.

Denk aan onze oud trainers en jubilarissen/ereleden. Gerard Demkes of Gerhard Witt. Topcoach. Denk aan de assistent trainers. De verkeersvrijwilligers. Fotografen. Zoveel ambassadeurs van AVA'70. Ik vergeet er nog 1000 te noemen.

Tja enorm veel vrijwilligers en 550 leden. En allemaal gezelligerds. Daarom hoop ik ook van harte dat er zoveel mogelijk talent naar voren komt. Dat mensen zich gaan inzetten voor onze club. Want AVA'70 moet nog 100 jaar bestaan.

Wordt een topweekend.

Dave