zaterdag 26 juli 2014

Maasdijk 25e VTM Telecomloop 10 km - 48,50 min - 17e plaats M50

Nog 100 meter tot de finish
De gezelligste wedstrijd van het Westland is de VTM Telecomloop in Maasdijk, aldus de website van de organisatie. Voor mij een reden om er naar toe te gaan en mee te doen aan deze 'Dijk van een Loop'. Er is een 5 en 10 kilometer wedstrijd en bij beide is de start bijna op het midden van de dag om 14.00 uur. De zon staat hoog aan de hemel en op weg er naar toe twijfel ik waar ik me voor in ga schrijven. Een iets snellere 5 kilometer of een rustiger 10 kilometer, beide afstanden gaan over één ronde. Ik kies voor de langste afstand en het is dan de bedoeling dat ik de kilometers allemaal net onder de 5 minuten ga lopen.

Bij de inschrijving vragen ze of ik alleen een startbewijs of dat ik ook een chip wil en in de uitslagen vermeld wil worden. De chip mag je houden en kan bij sommige wedstrijden in het Westland opnieuw gebruikt worden. Aangezien ik toch niet echt voor een tijd ga en hier verder niet meer een wedstrijd loop, kies ik om zonder chip van start te gaan en kan ik 3 euro van het inschrijfgeld (van 12 euro) afhalen. Toch blijft het een aanzienlijk bedrag, al krijg je er wel een mooi hardloop hemdje voor aan de finish omdat het de 25e editie is.

Ina heeft wel zin om mee te gaan kijken en dat komt goed uit. Het wordt steeds warmer en zo kan ik mooi mijn bidon meenemen naar de start. Net voor het startschot giet ik deze nog even leeg over mijn hoofd en vertrek met bijna 500 deelnemers voor mijn tocht van 10 kilometer. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 27 graden en we gaan ook nog een gedeelte pal tegen de zon in. We lopen langs de vele bloemen- en plantenkassen die het Westland rijk is en de wegen over de dijken zijn lang en recht. Soms kan ik bijna een kilometer verder nog atleten zien.

Na ruim vier kilometer volgt de splitsing met de 5 kilometer (24,36 minuten) en staat er ook de eerste waterpost. Kleine flesjes worden er uitgedeeld en ik maak er dankbaar gebruik van. Een paar kilometer later maken we, op de grond van één van de kassen een kleine lus om precies op 10 kilometer uit te komen. Ik ga mensen aan het inhalen en dat geeft een goed gevoel. In de laatste kilometer staat de muziek ons al op te wachten en blijkt dat ik het tweede gedeelte net iets sneller heb gelopen (24,14 minuten). 

Na een verfrissende douche in de plaatselijke sporthal en een heerlijk verkoelend drankje zoeken we onze auto weer op. Hier blijkt dat één van de andere chauffeurs met zijn bumper langs de onze is gereden en een kleine beschadiging tot gevolg heeft. Ik loop een keer om de auto heen maar kan geen briefje vinden waarop hij zijn naam bekend maakt. Een kleine smet op een mooie middag in het Westland.

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

Uitslagen:

5 kilometer

10 kilometer

site organisatie

Geen opmerkingen: