donderdag 24 juli 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 37

Rectificatie: De Sportzomer is in volle gang 

Als je altijd een grote bek hebt, roep je ook wel eens onzin. Dat geldt in ieder geval wel voor mij. Maar als een ware gentleman kom ik terug op mijn foute uitspraken. Feitelijke onjuistheden betreur ik immers altijd. Deze rectificatie gaat over mijn column over de Zomeravondlopen van AVA’70. De uitspraken die ik daarin gedaan heb, zijn grotendeels onzinnig. Zo vlak na de Walfortloop, de derde van vier zomerlopen, is het hoogtijd om mijn foutjes goed te maken. Het was niet meer dan ‘a slip of the tongue’ maar dat doet niet ter zake.

In een eerdere column sprak ik mijn onvrede uit over de nieuwe opzet van de Zomerlopen van AVA’70. Het was in mijn ogen onzin om tijdens alle loopjes een vijf kilometer in plaats van een zes kilometer te lopen. Ik beweerde namelijk dat dit het geval was. Dit klopt niet. De afstand is alleen aangepast tijdens de GUV ZomeravondRun. Zowel bij de Walfortloop als bij de Twee Bruggenloop, die later deze zomer wordt gehouden, blijft de afstand ‘gewoon’ zes kilometer. 

Dat ik afgelopen dinsdag zelf niet aan de start stond heeft niets te maken met het feit dat ik hier zo vreselijk diep door het stof moet. Bij de Twee Bruggenloop steek ik mijn neus weer aan het venster en daar kan ik mij nu al op verheugen. Het prachtige rondje over de camping ‘de Twee Bruggen’– waarover ik mij jaarlijks weer verbaas hoe immens groot die is – en de mooie lus om de Slingeplas zijn zeker de moeite waard. Een schitterend en afwisselend parcours over ZES kilometer.

Ik bied hier mijn nederige excuses aan voor het verstrekken van compleet onjuiste informatie en we treffen elkaar op de 19e van augustus

Geen opmerkingen: