woensdag 24 december 2014

Aankondiging van de 30e Keiloop in Meddo

30e Keiloop, komende zondag in Meddo
De traditionele Keiloop van Sc. Meddo aan het einde van het jaar komt er weer aan. Op zondag 28 december, de laatste zondag van het jaar organiseert Sc. Meddo voor de 30e keer deze loop. Waarschijnlijk waren de grasvelden in december 1985 te slecht om op te voetballen, en vond de toenmalig hoofdtrainer samen met een aantal bestuursleden het een goed idee om de spelers van Sc. Meddo fit te houden door ze deel te laten nemen aan de eerste Keiloop. In de jaren daarvoor organiseerde voetbalvereniging Fortuna uit Winterswijk al een loop waaraan ook niet voetballers konden deelnemen. Fortuna was er mee gestopt, en een klein beetje publiciteit was voldoende om ook de hardlopers uit Winterswijk en omgeving naar Meddo te lokken. Inmiddels is de Keiloop voor veel hardlopers uit de omgeving een evenement geworden waar men ieder jaar weer naar terug komt.

In 2013 waren er 482 deelnemers... gaan we dit jaar de 500 passeren? De weersomstandigheden kunnen een rol spelen, maar je kunt er van uitgaan dat de Keiloop niet wordt afgelast indien er bijvoorbeeld een pak sneeuw ligt. In dat geval proberen we het parcours ook begaanbaar te maken voor de deelnemers. Na wat kleine aanpassingen in de eerste jaren lopen we al jaren over hetzelfde parcours. Ook aan de organisatie is in al die jaren eigenlijk weinig verandert. Het zijn vaak dezelfde mensen die meehelpen om de Keiloop tot een succes te maken. Alle deelnemers aan de Keiloop ontvangen na afloop een herinnering. Dankzij sponsoring van de Rabobank en Run Vision Winterswijk hebben we dit al jaren kunnen doen.

Omdat we dit jaar voor de 30e keer de Keiloop organiseren willen we graag iets extra’s bieden. Dankzij sponsoring van “Snijders aardappelen”, “Autobedrijf Kempink”, “Ami-kappers Aalten/Groenlo” en “Zaal de Eendracht” kunnen we dit realiseren. Voor de toppers uit de Achterhoek staan hieronder de tijden die ooit zijn gelopen op één van de afstanden. Met name de tijden die staan genoteerd bij de 10 km en de ½ marathon zijn al van de vorige eeuw..., dus aan vervanging toe. Het zal niet meevallen, maar er zijn lopers in Winterswijk en omgeving die in de buurt kunnen komen van deze tijden.

• 1 km, Noah Woeltjes, 3.58 gelopen in 2008
• 3,2 km, Thomas Moellers, 10.53 gelopen in 2008
• 5,5 km, Thomas Doesburg, 18.06 gelopen in 2013
• 10 km, Erik Arendhorst, 32.22 gelopen in 1995
• 21,1 km, Arnold Boschker (Lichtenvoorde), 1.12.45 gelopen in 1991

De afstanden en aanvangstijden zijn als volgt:
10.00 uur 1 km voor de jeugd t/m 9 jaar
10.00 uur 3,2 km
10.30 uur 5,5 km
11.30 uur 10 km
11.30 uur ½ marathon (21,1 km)

De uitslagen worden in de loop van 28 december via de site van Sc. Meddo bekend gemaakt. Kijk op www.scmeddo.nl. Op deze site wordt ook het laatste nieuws van de Keiloop vermeld. U kunt zich uitsluitend op de dag zelf inschrijven tot 15 minuten voor aanvang van de start bij de kantine van Sc. Meddo. De kleedkamers van Sc. Meddo zijn beschikbaar voor de deelnemers. Het adres van Sc Meddo: Eibergseweg 1, 7104 AS Winterswijk-Meddo. (email: info@scmeddo.nl)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Met wie kan ik meerijden naar Meddo, wil graag de 5,5km. lopen

Dirk zei

Ga in Spanje een wedstrijd lopen.
Succes Gerrit