dinsdag 9 december 2014

‘Revolutionaire vinding’ getest bij Snertloop De Lutte

Bob Vos met zijn revolutionaire vinding op gebied tijdsregistratie bij hardloopwedstrijden (foto Alphons Weierink)
DE LUTTE - Het moet een revolutionaire uitvinding worden voor hardlopers en organisatoren van hardloopwedstrijden: de zogeheten Sportlap. Het is een nieuwe, simpele manier van tijdsregistratie, die bovendien veel goedkoper is voor zowel organisaties als deelnemers. 
Zondag werd het nieuwe systeem voor het eerst getest, tijdens de Snertloop in De Lutte. De Sportlap bestaat uit een dun polsbandje waarmee de lopers aan alle wedstrijden in bijvoorbeeld de regio Twente kunnen meedoen.
De vaak dure chips en magneetstrips worden daardoor overbodig. Bob Vos uit Oldenzaal is de ‘uitvinder’ van de Sportlap. Hij is algemeen directeur bij computerbedrijf Switch, in zijn woonplaats, en enthousiast hardloper. Vos vindt de bestaande tijdsregistratiesystemen maar niets. Want: „Of je moet een chip kopen, of er een huren, en anders moet je veel geld betalen voor een magneetstrip op het startnummer.” Het goedkopere alternatief is tijdsregistratie met de hand - heel bewerkelijk - of zelfs helemaal geen tijdregistratie. „Terwijl elke loper zijn tijd wil weten.”  
Vos bedacht daarom de ‘handige en goedkope’ Sportlap. Hij ziet het al voor zich: „Je doet het gratis polsbandje om, haalt hem langs een scanner en verderop komt jouw startnummer uit de printer.” Apparatuur op de start- en finishlijn zorgen voor de registratie van loper en tijd. Het kost de organisatie een paar honderd euro. Vos heeft geen winstoogmerk met zijn vinding (bron).

1 opmerking:

Geert zei

Dit is iets voor alle wedstrijden van AVA'70