zaterdag 13 december 2014

Video van de onthulling mascotte Europese Kampioenschappen Atletiek bij AVA'70 in Aalten


De beelden zijn gemaakt door Leo van de Linde van Film Aalten

Op zaterdag 13 december vond een landelijke primeur plaats; de onthulling van de mascotte voor de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam. Deze onthulling vond plaats op het terrein van Atletiekvereniging AVA'70 in Aalten. Van 6 tot 10 juli 2016 vindt in Amsterdam dit Europees Kampioenschap plaats. Het is de eerste keer dat dit evenement in Nederland plaatsvindt en achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding van het evenement. 

AVA'70 heeft zich bij de Atletiekunie aangemeld om de EK te promoten en onder de aandacht te brengen bij de leden, maar zeker ook bij de bezoekers van de vereniging. AVA'70 wil hiermee het evenement extra onder de aandacht brengen en hoopt op een sneeuwbaleffect, zodat het EK Atletiek een echt sportfeest wordt. AVA'70 promoot en steunt het gebeuren in het jaar 2016. Dit initiatief werd door de Atletiekunie enthousiast begroet. 

Omdat AVA'70 de eerste atletiekvereniging was betreffende deze promotie en steun stond hier een beloning tegenover. AVA'70 kreeg zaterdag de primeur-presentatie van de mascotte van de Europese Kampioenschappen. ADAM (betekenis: stad Amsterdam) kwam naar Aalten toe om een groot promotiespandoek en een reclamebord te onthullen. ADAM onthulde samen met AVA'70 junior Kylian Klein Hesselink het reclamebord. Kylian fungeert de komende tijd als ambassadeur van het EK Atletiek. AVA'70 is de eerste vereniging in Nederland waar ADAM zijn opwachting maakte. 

In Aalten werd zaterdag het startsein gegeven voor de promotie van het EK Atletiek. Een echte primeur dus, waar AVA'70 erg trots op is: 'ADAM meets AVA!' AVA'70 is een bloeiende Atletiekvereniging en telt ruim 560 leden. De vereniging telt ruim tweehonderd jeugdleden, waaronder talentvolle leden. Wellicht zitten er leden bij die mee kunnen doen aan de Europese Kampioenschappen Atletiek in 2016. Na het lopen van een rondje op de atletiekbaan door ADAM met de jeugdleden werd een groepsfoto gemaakt. Hierna nam mascotte ADAM uitgebreid te tijd om met de jeugdleden afzonderlijk op de foto te gaan. Kortom volop gelegenheid voor sport en AVA'70 promotie.

Geen opmerkingen: