vrijdag 26 december 2014

Verslag van de Barend de Matter loop in Wehl

Martijn van der Wardt (707), die als tweede eindigde op de 10 kilometer, in actie tijdens de Barend de Matterloop in Wehl. Voor hem loopt Roel van der Aart uit Wehl (foto Theo Kock)
Met inhaalrace pakt John Peters  derde plek Barend de Matterloop

Door Benno Stevering

WEHL – De bijna 51-jarige John Peters uit Wehl pakte tijdens de Barend de Matterloop op Tweede Kerstdag een uitstekende derde plaats op de tien kilometer. Peters startte in zijn woonplaats rustig en tijdens zijn inhaalrace zette hij Nieck-Jan Gal uit Kilder en Roel van der Aart uit Wehl op achterstand. Hij hoefde alleen winnaar Jan Aarnoutse uit Bussum die 39.12 minuten klokte en Martijn van der Wardt uit het in Noord Holland gelegen Laren voor zich te duldden. Peters, lid van Argo realiseerde een tijd van 40.32 minuten. ‘’In de eerste ronde heb ik behouden gelopen. Ik was blij dat ik niet geblesseerd ben geraakt en dat ik mijn bosschoenen met goed profiel aangetrokken heb, want hier en daar was het glibberig.’’  Peters heeft duidelijk plezier in het hardlopen en laat dit zien met een stijgende vorm. De 29-jarige Martijn van der Wardt uit Laren liep naar zijn zeggen redelijk met een tweede tijd van 39.31 minuten. Van der Wardt moest  Aarnoutse na drie kilometer laten gaan.  Al eerder liep hij een minuut sneller.  Hij was op visite bij zijn schoonfamilie in Doetinchem. De loop in Wehl is dan een ideale graadmeter. De 46-jarige Jan Aarnoutse uit Bussum zegevierde in 39.12 minuten. Zijn schoonfamilie zat toevallig in Gaanderen. De december maanden staan voor hem in het teken van veel eten en hardlopen. Hij was vol lof over het fraaie parcours in Wehl. 

Naomi van HIerden uit Doetinchem, studente bouwkunde in Eindhoven pakte de winst bij de vrouwen in 43.17 minuten. ‘’Dit was mijn eerste tien kilometer. Ik ben een echte diesel. De vijf kilometer ligt me overigens beter. Ik ben nu negen jaar lid van Argo. Samen met Maaike Nusselder maak ik onderandere deel uit van het Argo topteam, een gezellige club jonge atleten die bewust met hun sport bezig zijn.  Ik ben begonnen op de 800 meter. Ik hou van afwisseling en zal de komende tijd kijken wat me het beste bevalt qua afstand. Na mijn kuitblessure gaat het weer lekker.’’ 

De vijftien jarige Luuk Nusselder van Argo uit Hummelo pakte de zege op de vijf kilometer in 17.31 minuten. Hij liet zijn trainingsmaatje Rens Houwer uit  Doetinchem vier tellen achter zich. Nusselder: ‘’Ik voelde me niet zo heel lekker en draaide dan ook niet zo goed.  Tot vier kilometer bleven Rens en ik bij elkaar. We richten ons nu op de Oudejaarscross in Soest met een sterk veld.’’ Rens liep naar zijn zeggen voor zijn gevoel harder. Het was koud en glibberig. Dan zijn de kansen om onder de zeventien minuten te lopen niet bijster goed. Rens gaf aan zich te richten op de nationale cross in Kerkrade en op het NK indoor. Jos Haagen uit Wehl liep ook een thuiswedstrijd. De zestig plusser klokte 19.59 minuten.  Henri Polman uit Lichtenvoorde was bij de vijftig plussers de snelste in 19.46 minuten. 

Eline de Jong uit Didam, lid van het Craftteam liep subliem. Zonder problemen pakte zij de winst bij de vrouwen in een rappe 19.03 minuten. ‘’Ik heb mijn krachten goed verdeeld en kon prima doortrekken tot de finish.’’ Langeafstandloopster Marian van Hilst uit Steenderen werd snelste veterane in 23.02 minuten. 

De scheidsrechtersloop Barend de Matter trok 93 deelnemers. De organisatie was in handen van de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken.

Geen opmerkingen: