zaterdag 12 maart 2016

Aalten 2e Track & Field Run - 5 km - 20,07 minuten - 16e plaats

Bij Havezathe 't Walfort
Groot respect voor de jeugd van AVA'70, met zijn allen hebben ze een fantastische Track & Field Run georganiseerd. Dan heb ik het niet alleen over de wedstrijddag zelf, maar over alle acties die er aan vooraf zijn gegaan. Het uitzoeken en regelen van de locatie van het trainingskamp, het proefkamp vlak voor de kerst, de oliebollenverkoop op 30 december, het ronselen van sponsoren en vrijwilligers voor de T&F-Run, het inpakken van de pannenkoekenmeel in de loods van Gerwin Jansen Eupe, de meelverkoop bij Karwei, het T&F SportCafé, inclusief de clinic van Gert-Jan Wassink en natuurlijk de voorbereidingen op de T&F-run. 

In totaal heeft het T&F-team ruim €3000,- binnen gehaald. Dat is natuurlijk een geweldig bedrag waar alle toppers keihard voor hebben gewerkt. Eén hardwerkende koter heeft zelfs zo zijn best gedaan dat hij zijn hele trainingskamp bij elkaar heeft verdiend, een kamp dat zonder korting €270 kost! Om deze periode waardig af te sluiten, heeft de jeugd na de wedstrijd een kleine bescheiden afterparty gehouden in ons eigen AvaCafeetje.

De clinic van Gert-Jan Wassink moet ik vanwege werkzaamheden aan me voorbij laten gaan maar aan de Track & Field Run kan ik wel mee doen. Bij het betreden van de AVA'70 accommodatie breekt me het zweet al bijna uit. Het gehele middenterrein is volgebouwd met dranghekken en ik zie zelfs enkele boomstammen liggen. Dat zal toch wel niet voor de 5 kilometer zijn, want ik had me laten vertellen dat we het rondje van de Zomeravondloop moeten lopen. Bij navraag bij de organisatie blijkt het toch echt wel zo te zijn.

De wedstrijd zelf heb ik lekker gelopen en het was een mooie strijd met mijn trainingsgenoten Hans, Rinke en Patrick. Ik laat in het midden hoe het afgelopen is maar ik ben goed tevreden met mijn tijd en kom maar enkele seconden tekort voor een PR 55+. Ik durf rustig te stellen dat er zonder al dat draaien en keren op het middenterrein er zelfs een PR in had gezeten, heel misschien zelfs wel een tijd van onder de 20 minuten.

Geen opmerkingen: