vrijdag 18 maart 2016

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 11

Kennemer Cross 2016.... klimduin de Blinkert bij Kraantje Lek in Overveen 
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 11.

Op 6 maart staat de Achtkastelenloop van Vorden op het programma, een wedstrijd over 30 kilometer. Veel atleten lopen hier mee om de vorm te testen voor de marathon van Rotterdam of Enschede, zo ook Björn en ik. Ook de LAG groep van AVA’70 doet hieraan mee en is met een zeer grote groep vertegenwoordigd, mooi om te zien. Ook een grote groep atleten loopt de halve marathon.

Als Björn en ik s ’morgens thuis weg rijden is het erg mistig en voelt het buiten koud  aan. Ik heb de tight en een long sleeve aangetrokken, ik denk dat ik daar spijt van ga krijgen. We komen samen met de organisatie als eerste aan bij de sporthal in Vorden. We kunnen gelijk door naar binnen en bij de voorinschrijvingen halen we onze startnummers op. Natuurlijk is mijn startnummer er niet. Er wordt iemand van de organisatie bijgehaald en die verteld ons dat er wat is misgegaan met mijn startnummer. Uiteindelijk krijg ik dan toch mijn startnummer en Björn en ik gaan eerst maar eens koffie drinken, aangezien we nog een uurtje of 2 moeten wachten tot het startschot zal klinken.

Langzaam zien we steeds meer atleten binnen komen druppelen. Ook de hele meute van AVA’70 komt binnen lopen, allemaal bekenden. Zelfs Dirk Vreman loopt er bij en dat is goed nieuws. Dat betekent dat Dirk ook de marathon van Rotterdam gaat lopen en is zijn blessureleed voorbij. Dirk laat weten dat hij eerst de reactie een dag daarna wil afwachten voordat hij beslist om in Rotterdam te gaan lopen. Eerst de 30 kilometer van vandaag maar eens volbrengen.

Om 12:15 uur klinkt het startschot. Ik heb me voorgenomen om 5 minuten de kilometer te gaan lopen. Het gaat eigenlijk erg goed en ik merk dat ik constant loop en dat ik het marathontempo aan het lopen ben. Ik ben hier erg blij mee en ik finish in een prachtige tijd van 2:17:11 uur. Björn heeft samen met Gijs Oosterholt Lisa te Molder gehaast naar een prachtige tijd van 2:04:11 uur. Björn is niet voluit gegaan omdat hij nog last had van een lichte blessure. Hopen dat het in deze 4 weken overgaat en dat hij met de marathon voluit kan gaan. Alle AVA’70 leden lopen de 30 kilometer en de 21 kilometer uit met prachtige tijden. Alles zat vandaag ook mee, het was prachtig weer en de benen voelden goed. Alleen had ik me iets te warm aangekleed, maar het was te doen.

Vrijdag 11 maart liep ik mee met de selectie van de Nederlandse Politiebond een wedstrijd in Overveen, een Crossloop over 9,6 kilometer. Dit is in voorbereiding op het EK Crosscountry, welke in maart gaat plaatsvinden. In december 2015 liep ik mee met de 10 kilometer Kerstcross en tevens Nederlands Kampioenschap van de Politie. De eerste zes dames plaatsten zich hier voor het EK in Engeland. Laat ik mij hier ook voor geplaatst hebben. Hoe dit afloopt zal ik de volgende keer vertellen.Tot gauw. Nog een kleine vier weken tot de marathon. Komt nu wel dichtbij, leuk vooruitzicht.

Groeten Katja Demkes
Vorden, 30 kilometer

2 opmerkingen:

Dirk zei

Mooi verhaal weer Katja.
Ook wel eerlijk vertellen dat jullie je volstoppend met voer zijn gespot bij Wok Wamelink.
Hoort uiteraard ook bij de voorbereiding op de marathon

Katja zei

Haha Dirk, dat was inderdaad volproppen bij Wok Wamelink. Was er misselijk van.