donderdag 3 maart 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 123

Heb jij op 12 maart al iets te doen?
Negen graden, windstil en een grote kans op zon. De 14-daagse weersverwachting is net zo betrouwbaar als een gemiddelde dopingtest in Rusland, maar toch geeft het iets van hoop. Omdat ik in de bevoorrechte positie ben om eenmaal per week deze website te ‘misbruiken’, neem ik vandaag alle ruimte om de Track & Field Run wat aandacht te schenken. Dit fabelachtige topevenement is immers al over negen dagen!

Deze T&F-update is niet alleen handig voor (potentiële) deelnemers, maar ook voor mijzelf. Inmiddels is de lijst met activiteiten en acties zo lang dat ik zelf moeite heb om alles bij te houden. Ik zal proberen om het kort te houden.

De wedstrijd!
Pas voor de tweede keer wordt de Track & Field Run gehouden. Ditmaal is start/finish op onze prachtige atletiekbaan (Ava’70). Om 13:00 uur worden de kleinsten weggeschoten voor de 1km Spar Cross. De Jansen Eupe Cross-Estafette (4x500m) is om 14:45 uur het sluitstuk van de middag. De 1 en 2km Spar Run, de 2 km Fiat Winkelhorst Sprintcross en de Jansen Eupe Cross-Estafette, worden allen verlopen op het speciaal aangelegde crossparcours. Dit parcours wordt uitgezet op het middenterrein van de atletiekbaan en is 500 meter lang. Supporters kunnen op deze manier de wedstrijd in zijn geheel volgen. De 5 km Lex Laufexperte Björn Weier Run, gaat voor het grootste gedeelte door het buitengebied van Aalten. In eerste instantie doet de ronde denken aan het parcours van de GUV ZomeravondRun, echter: de laatste kilometers zijn verrassend anders! Het aantal voorinschrijvingen staat inmiddels (3 maart: 08:29 uur) op 128. Inschrijven VOOR 5 maart = startnummer met naam erop! Meer wedstrijdinfo vind je hier.

Deel, Like & Schrijf je in!
Momenteel loopt er nóg een superactie. Heb je een Facebookaccount en wil je twee gratis kaarten voor de EK atletiek in Amsterdam winnen? Doe dan mee aan de ‘Deel, Like & Schrijf je in actie’. Iedereen die zich inschrijft voor de wedstrijd en ons bericht deelt en liked op Facebook, maakt kans op deze kaarten (t.w.v. €100). De actie loopt t/m vrijdagavond 11 maart. De verloting vindt op de wedstrijddag plaats!

- Medailles en wat lekkers voor alle jeugdlopers                             
- Prijzen voor de nummers 1,2 en 3
- Leuke T&F-herinnering voor alle deelnemers                                 
- Speaker: Dirk Vreman!
- Nieuwe hardloopschoenen voor winnaars 5 km                            
- T&F-expo, onze eigen markt
- Een weekend fiateigenaar voor winnaars sprintcross                   
- De beste hardloopcatering!
- Een prachtige feesttaart voor winnaars estafette                         
- Spectaculair crossparcours

Sportcafé: 42195 meter te gaan!

Op de vooravond van de wedstrijd gaan we het ‘café in. Het thema is de marathon en onze hoofdgast is topatleet Gert-Jan Wassink (2.17 uur op de marathon). De avond begint om 18:30 uur met een korte clinic onder leiding van Wassink, dus neem je hardloopkleding mee. Na een douche en een bak koffie begint om 20:15 uur de infoavond. Wassink deelt zijn marathonervaringen, dit doet hij uiteraard met aanstekelijk enthousiasme. Het wordt geen langdradige monoloog maar een interactief gesprek, met ruimte voor vragen en discussies. Sander Wikkerink geeft uitleg over sportblessures en blessurepreventie. Daarnaast zijn we nog in onderhandeling met een voedingsdeskundige. Het wordt een informatieve en, bovenal, gezellige avond. De entree bedraagt €10 (inclusief startnummer en kopje koffie/thee). Opgeven kan nog steeds!! Stuur een mail naar Tim te Brake. (timtebrake@hotmail.com)

Meel verkoop bij Karwei en T&F-Run
Dan is er ook nog die overheerlijke pannenkoekenmeel. In de voorverkoop ging er al bijna 150 kilo over de toonbank. Speciale dank aan Annet Beckers en Job Ligterink. Zij verkochten op eigen houtje ieder meer dan 25 kilo! Aankomende zaterdag staat het T&F-team met een meelkraampje bij bouwmarkt Karwei in Aalten. Een week later is er een verkoop op de T&F-expo. (Hier worden ook pannenkoeken gebakken). De meel wordt aangeboden door de molenaar uit Bredevoort van Molen Prins van Oranje. Eén kilo meel kost slechts €2, drie kilo heb je al voor €5! Bij aankoop van 10 kilo of meer, wordt de meel thuis bezorgd. Let op: de meelvoorraad is beperkt, dus op=op!!

Zo, als dit geen schaamteloos reclame maken is, weet ik het ook niet meer! Tot 5, 11 en/of 12 maart!! 

3 opmerkingen:

Tim zei

De A-groep laat het nog een beetje afweten zie ik!

Unknown zei

Ik zal eens kijken of deze wedstrijd past in mijn voorbereidingsschema voor de illegale Beeklaan-Stravastraatrace...

Gerrit zei

Ondanks dat ik het rustig aan moet doen, heb ik me net ingeschreven.