donderdag 10 maart 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 124

Wie mag er dit jaar een weekend lang rondtoeren in een flitsende Fiat 500?
Wie zijn de grote kanshebbers voor eremetaal?

Ik citeer: “11 graden, zonnig en droog.” Het kan niet mooier. Zaterdag is de grote dag, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Het gigantische hardloopspektakel op en rond de atletiekbaan van Ava’70. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen en eigenlijk kan niks of niemand een prachtige sportmiddag meer in de weg staan. Vorige week las je een uitgebreid verslag over alle activiteiten tijdens en voorafgaand aan de Track & Field Run, vandaag ga ik wat dieper in op de wedstrijd zelf. Wie zijn de grote kanshebbers voor eremetaal?

Hoornenborg op jacht naar zege
Bij afwezigheid van titelhouders Gert-Jan Wassink en Eva Bruil, ligt de strijd op de 5km Lex Laufexperte Björn Weier Run helemaal open. Gerdy Hoornenborg is misschien wel degenen die in de voetsporen kan treden van haar jongere clubgenote. Als we de huidige deelnemerslijst bekijken komt het grootste gevaar van Maria Griffioen, die in training is voor de Rotterdam Marathon, en de piepjonge Janneke Gelderblom. Björn Demkes is op papier de favoriet bij de mannen. De vraag is of een snelle 5 km in zijn marathonvoorbereiding past. Gijs Oosterholt en Miel Heusinkveld azen eveneens op de zege in deze prestigieuze wedstrijd. In de wandelgangen doen verhalen de ronde dat er enkele snelle Duitsers naar Aalten komen die roet in het eten van de Ava-toppers kunnen gooien. De snelste dame en heer winnen een paar gloednieuwe Brooks hardloopschoenen.

Chantal Posthumus heeft de overwinning in handbereik
De 2 km Fiat Winkelhorst Sprintcross is hét onderdeel voor de explosieve atleten. Het startveld is klein maar de deelnemers zijn, zonder uitzonderingen, van topkwaliteit. Tim te Brake, de nummer twee van verleden jaar, is tot de tanden gewapend. Op papier zijn Vincent te Brake (Archeus) en Zowie ter Hove (Atletico’73) de grootste belagers van Te Brake. Roel Schreurs, Jerrel Balke, Sam ter Haar en Patrick Ikink, medaillewinnaar bij de NK masters, doen ook een gooi naar een podiumplek. Bij de dames heeft Chantal Posthumus de overwinning in handbereik. De nummer twee van 2015, is tot op heden de enige vrouw op de deelnemerslijst. De winnaars mogen een weekend lang rondtoeren in een flitsende Fiat 500!

Wie kan Sven Meinen verslaan op de 1km Spar Run? 

Het Ava-talent is in grootse vorm en wint wedstrijd na wedstrijd. Kan Tim Houwers voor een verassing zorgen, of zijn er nog andere kapers op de kust? De strijd bij de meisjes is minstens zo spannend. Sam Bluiminck van Ava’70 heeft al meerdere podiumplaatsen bij elkaar gelopen in haar prille carrière, dit geldt ook voor Lynn Oosterhuis uit Apeldoorn. Vechten zij in Aalten om de zege? De 2km Spar Run is een kolfje naar de hand van Björn Rossel. Hij won onlangs overtuigend de Jutbergtrail in Dieren en is in Aalten de te kloppen man. Mees Prinsen en Michiel Wellink, net als Rossel lid van Ava’70, zijn gevaarlijke outsiders. Bij de dames nemen Linde Klein Nibbelink en Esther Boekelder van de organiserende vereniging, het op tegen Daantje Mekel uit Utrecht. Dit trio lijkt met kop en schouders boven de rest uit te steken, maar net als bij alle andere onderdelen weten we pas zaterdag definitief wie er aan de start staan.

Grandioze afsluiter
Het sluitstuk van de middag is de Jansen Eupe Cross Estafette. Op dit moment staan er tien teams ingeschreven voor de 4x500 meter. Jongens-, meisjes-, en mixteams in alle leeftijdscategorieën maken hun opwachting. Dit afsluitende nummer wordt een feest voor loper en publiek. 
Alle wedstrijden worden voorzien van het humoristische en messcherpe commentaar van Speaker Dirk Vreman, alias, ‘de stem zonder rem’.

Voorinschrijven voor de Track & Field Run kan nog t/m vrijdag 11 maart, inschrijven op de wedstrijddag is ook mogelijk. (194 voorinschrijvingen tot nu toe!!)

2 opmerkingen:

Gerdy zei

De strijd ligt idd helemaal open erwin, zeker als ik geruchten over boomstammetjes, horden en andere onzekere elementen op een nog steeds onbekend parcours hoor;-)

Erwin Wamelink zei

Ik heb er alle vertrouwen in Gerdy. Parcours is op jouw afgetrainde lijf geschreven!